Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (augusztus 13-16.)

Ezen a héten is zseniális események várnak ránk Budapesten: koncertek, vásárok, kiállítások, mozielődások,… Lássuk hát a legjobb hétvégi programokat!

Csütörtöki programok (augusztus 13.)

Kerekes Band – bemutatja a Magyar Zene Háza és a Pavilon Kert

„A Magyar Zene Házával közösen indított Zene a lombok alatt sorozatunk augusztus 13-ai vendége a Kerekes Band. Az egri, 1995-ben alakult kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band egy magyar népzenei alapokat funk, dzsessz, rock és elektronikus műfaji elemekkel ötvöző magyar zenekar, az Ethno Funk képviselője. A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből.”

Muzikum Garden vacsora • Ripoff Raskolnikov & Nagy Szabolcs Duó

„Várjuk Önöket sok szeretettel a Muzikum Bisztró belső teraszának, a Muzikum Garden augusztus 13-i vacsoraestjére, amelynek vendége újfent a Ripoff Raskolnikov & Nagy Szabolcs duó! Ripoff Raskolnikov az európai blueszenei színtér egyik legkülönlegesebb figurája, nemcsak kiváló gitáros, hanem termékeny dalszerző is egyben. Ezen az estén a kiváló zongoraművész, Nagy Szabolcs társaságában lép színpadra.”

Moped Loewen at Dürer Kert

„Moped Loewen végre újra Magyarországon, ezúttal a gigantikus 10 fős nemzetközi felállással, Budapesten. Experimentális indie-rock, fúvósokkal felturbózva. A tavalyi kislemezük után (Jazz-Rock Orchestra) most egy új programot mutatnak be, új dalokkal, más felállásban, frissen, a stúdióba vonulás előtt. Ezt a koncertet az új lemezük februári megjelenéséig nem lehet majd hallani, szóval érdemes lesz eljönni! Ha egyszerre szereted az indie-rockot, a prog-rockot és a modern jazzt, avant-garde noizzot, akkor ezen a koncerten biztos borulni fogsz. A belépés ingyenes!”

Amoeba ~ Pontoon BDAY #4

„~hihetetlen, de igaz! a Pontoon 4 éves lett! mivel a rendes születésnapján, azaz a szezon elején, a fránya vírus miatt még nem tudott bulit tartani, így augusztusban szeretettel lát titeket egy nagy közös ünneplésre a parton!~ És nem is akárkikkel mulatunk majd, hiszen az egyik kedvenc hazai bandánk, az Amoeba Band koncertjével (és persze veletek karöltve) pecsételjük meg eme jeles dátumot.

Az Amoeba tagjait már ismerhetitek innen-onnan, különféle oldalági projektekből és nagyszínpados zenekarokból, de a legjobban akkor jártok, ha ebben a felállásban tapasztaljátok meg őket! Magyarország elsőszámú funk-soul-brokenbeat-zenekara készülő új nagylemezét már disco hatásokkal is gazdagítja, mely anyagból ezen az estén is hallhatunk pár dallamot.”

Westend Borpiknik (szerda-vasárnap)

„Friss borokkal, ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel és szuper zenei programokkal várunk augusztus 12-16. között a Westend Borpikniken, ahol több mint 20 magyar borászat és kézműves manufaktúra kínálatából válogathatsz. Kóstold meg a hazai borászatok legfinomabb italait, falatozz a food truckok kínálatából és pihenj a napvitorlákkal fedett lounge-ban vagy akár a fűre terített puha pokrócokon.”

Pénteki programok (augusztus 14.)

Vidám komolyzene | nyári Képmás-est Bősze Ádámmal

„Vidám komolyzene – zene és történet nyárestére hangolva a festői Halász-kastély kertjében, Kápolnásnyéken. Mitől vonzó ma a zene a pályaválasztóknak és a műélvezőknek? Mire fogékony a 21. századi zenehallgató Kodály országában? Kötetlen beszélgetés Bősze Ádámmal zeneértésről, zeneélvezetről, magas és népszerű kultúráról, komolyzenei bulvárról. Ezen az estén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fafúvós kvartettje játszik.”

Beerbox Sörnapok Újbudán (péntek-szombat)

„Idén nyáron jó pár esemény elmarad sajnos, amelyeket jó előre beterveztünk, de most még se tudunk megejteni. Ez az év más lesz, mint a többi, de az biztos, hogy a sör nem maradhat ki ebből. Éppen ezért úgy döntöttük augusztus 14-15 között megszervezzük a nyár egyik legizgalmasabb 2 napos sörös eseményét Budán! Pontosabban a XI. kerületben, Újbudán. A kraft főleg Pesten burjánzott, de pár éve már olyan kiváló helyeket is köszönhetünk a környéknek, mint a KEG Sörművház és a Bölcső bar & food. Mi pedig ehhez szeretnénk felnőni és tovább erősíteni a budai oldal sörös színességét.”

JaMese@Fellini Római Kultúrbisztró

„A nyár leglazább és egyben utolsó találkozása is. Persze nagyon reménykedünk még, hogy ősszel is lesz lehetőségünk zenélni Nektek, de addig is mindennapi életfilózófiánk szerint élünk: nyár van, koncert, a Fellini a legmenőbb Duna parti hely és ott a legjobb meggyes sör! Úgyhogy gyertek el és mi nem hagyunk zenés gondolatok nélkül Titeket!”

Kollár-Klemencz Kamarazenekar – Ég az erdő koncert

Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkban, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz.

Szombati programok (augusztus 15.)

Gyerekkoncertek a Kobuciban // Kolompos Együttes

A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttes ma is arra törekszik, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül.

Szimpla bolha / Nagy Budapesti Kultúrzsibi

„Kirakodóvásár, kutúrzsibi, használtcikk piac…mindegy hogy hívod, a lényeg, hogy olyan hely, ahol lehet turkálni régi cuccok között. Ha a padlást már kimaxoltad, gyere és nézd meg mi rejtőzik a másokéban. Érezd a kutatás izgatott illatát, mert most az utcára is kivezetjük, így teljes értékű bolhapiacot kapsz a kertben és a Kazinczyban is! ”

BPSPC – Highlights // Kiállításmegnyitó és vetítés

Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 15-én rooftop kiállításon mutatkozik be személyesen is. A korábban külön-külön alkotó utcafotósok tavaly novemberben álltak össze csapattá, elnevezésükkel is követve a nemzetközi „SPC” trendet. A 12 tagnak különböző a stílusa, de közös a célja: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó nagy múltú és gazdag műfaját itthon is.

Terasz LIVE! Váczi Eszter Quartet – Ingyenes!

A 2009-ben alakult Váczi Eszter & Quartet 4 nagylemezen van túl. A műfajilag nehezen besorolható, ám annál inkább hallgatható zenét játszó együttes mára összetéveszthetetlen karakterével vesz részt a hazai könnyűnek mondott zenei palettán. Jazznek pop, popnak jazz. Mindig ezzel találják szemben magukat. Ők meg annyit mondanak: ez a Váczi Eszter & Quartet.

The Carbonfools – Naplemente koncert

„Sok dolog sajnos kimaradt a nyárból, de nem engedhetjük el ezeket, így augusztus 15-én a Várkert Bazár Öntőház udvarán megpróbálunk mindent bepótolni.

Tüptürüp – Budapest Park

A Retrokert hamisítatlan hangulata újra a Budapest Parkban, ahol ezúttal is DJ Thomas szolgáltatja a legnagyobb retro slágereket egy éjszakán át!

Vasárnapi programok (augusztus 16.)

WAMP / Hegyvidék 08.16.

„Augusztus 16-án, hosszú kihagyás után, új helyszínen, a Hegyvidéki Sirály sétányon térnek vissza a WAMP-os tervezők! A budai hegyek ölelésében, a kultikus MOMkult előtti sétányon közel száz hazai alkotó várja az egyedi design tárgyak iránt érdeklődőket, ahol bemutatkozhatnak a legfrissebb nyári kollekciók. Most különösen fontos, hogy jelenlétetekkel és vásárlásotokkal ti is a hazai alkotókat támogathatjátok! Gyertek ki a Sirály sétányra nézelődni, beszélgetni, hogy újra együtt lehessünk kedvenc tervezőinkkel szabadon!”

TOTIM Origins x Free Sequence – Žagar Experience & Siblicity , Coloboma & Filip Varial – LIVE

A TOTIM Origins és Free Sequence – Žagar improvizáció és Live act fókuszú koncepciója – közös szabadtéri bemutatójára invitál. A Free Sequence label és event sorozat célja, hogy összekapcsoljon különböző viziójú művészeket és a hangszereiket.

BRC Mammuttető Filmklub: Négy szoba

Ted, a szerencsétlen liftes fiú szilveszter éjjel különös kalandokba keveredik az éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor hotelben. Boszorkányokkal, gengszterrel, és még egy sztárral is találkozik, és egyik szorult helyzetből a másikba csöppen.