Go Back

Kossuth-kifli

Hozzávalók

  • 350 g liszt
  • 200 g vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 db citrom
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 200 g dió
  • 250 g porcukor
  • 3 db tojásfehérje

Elkészítés

  • A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk
    a vajat, a citrom kifacsart levét és a három tojássárgáját, amivel jól
    eldolgozzuk. Rövid ideig pihentetjük. A kapott tésztát félujjnyi vastagra
    nyújtjuk, a lapot háromszög alakú darabokra vágjuk. Ezután hozzálátunk a
    töltelék elkészítéséhez. A tojásfehérjéket habosra keverjük a porcukorral,
    hozzáadjuk az őrölt diót. A masszát kanállal a tésztadarabokra halmozzuk,
    kiflivé sodorjuk, majd a felületét tojással kenjük meg, végül pedig diót
    szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.