Go Back

Lecsó

Hozzávalók

  • lecsó alaplé
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • egy fél kaliforniai paprika minden színből zöld, sárga, piros
  • 1 db fehér paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hagyma shallotta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • harissa paszta
  • füstölt őrölt paprika
  • bors
  • kömény, egészben
  • rántott tojás
  • snidling

Elkészítés

  • Először készítsük el a lecsó alaplét. Napraforgóolajon lepirítjuk a tetszés szerint
    összevágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd 1-2 perc után a paprikát és
    a paradicsomot. Megszórjuk az őrölt paprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk
    az egész köménymagot, majd felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel,
    felforraljuk, és pár percig magas lángon hagyjuk a tűzhelyen rotyogni. Utolsó
    lépésként, miután levettük a tűzről az edényt, a lecsó alaplébe belerakjuk
    nyersen az apróra vágott paprikát és paradicsomot, lehűtjük, majd hagyjuk egy
    éjszakán át a hűtőben. Másnap leszűrjük, és a lecsó készítésekor ízlés szerint
    használunk belőle.
  • Egy forró serpenyőben a cikkekre vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
    háromszögekre vágott kaliforniai, illetve fehér paprikát, közepes lángon pár
    percig hőkezeljük őket, végül belerakjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat a
    serpenyőbe, és átforgatjuk. A mennyiségtől függően rakunk bele az előre
    elkészített lecsó alapléből, és dúsítjuk harissa pasztával, hogy a megfelelő
    állagú lecsót kapjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • A tojásokat 4-5 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lisztben, tojásban és
    zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban kirántjuk, majd a kitálalt lecsóra
    helyezzük. Snidlinggel díszítjük.