7 igaz történeten alapuló, inspiráló film, melyből erőt meríthetsz 2024-re

Összegyűjtöttünk nektek hét új igaz történeten alapuló filmet 2020 utánról, amik erőt adhatnak a 2024-ben előtted álló feladatokhoz.

Egy kivételes barát (HBO Max)

Fred Rogers népszerű tévés műsorvezető, aki a legendássá vált kardigánjában több mint harminc éve készíti kisgyerekek számára a bábos-zenés műsorát. Generációk sora nőtt föl a közvetlen, szeretetet és megértést sugárzó műsorain. Egy nap jelentkezik nála Lloyd Vogel, akinek portrét kell készítenie róla. A sikeres, cinikus újságíró magánéletét beárnyékolja az apjával való rossz kapcsolata. A stúdióban azután váratlan fordulatot vesz az interjú. A beszélgetés hatására Vogel átértékeli az életét.

Stuart atya (HBO Max)

Stuart Long atya, a bokszolóból lett pap számtalan embert inspirált az önpusztítástól a megváltásig vezető útja során.

A feltaláló

A film bemutatja Dr. Béres József drámai sorsát, a hatalommal vívott küzdelmét a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig. Érzelmekben gazdag, izgalmas jelenetekben követi nyomon a Béres Csepp születésének történetét és a kutató folyamatos harcát, s ezen keresztül objektív látleletet is nyújt a hatvanas–hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról, intrikákról.

Marlene

A Marlene egy inspiráló igaz történet egy nőről, aki azért harcolt, hogy férjét tisztázza egy régi gyilkossági vád alól.

Ruby segítségével (Netflix)

Egy járőr arról álmodik, hogy csatlakozik az elit K-9-es egységhez, és összeáll az okos, ám pajkos menhelyi kutyussal, Rubyval. Igaz történet alapján.

Till – Igazságot a fiamnak

Megindító igaz történet Mamie Till-Mobleyről, aki állhatatosan küzdött azért, hogy igazságot szerezzen 14 éves fiának, Emmett Tillnek, akit 1955-ben meglincseltek, mialatt unokatestvéreinél volt látogatóban Mississippiben. Mamie megrendítő útja a gyásztól a tettrekészségig ékes példája lesz annak, hogy az anyai szeretet képes megváltoztatni a világot.

Chevalier

A filmet Chevalier de Saint-Georges hegedűművész-zeneszerző igaz története inspirálta. Aki egy afrikai rabszolga és egy francia ültetvényes gyerekeként hihetetlen karriert futott be, miközben még Marie Antoinette-tel is szerelmi kalandba keveredett.