Titkos kilátópontról gyönyörködhetünk a csodás budapesti panorámában

Amennyiben egy kevésbé ismert gyöngyszem felkeresésére indulnátok, akkor a József-hegyi kilátó ideális helyszín lehet számotokra, ahol akár napestig piknikezhettek, Budapest panorámájában gyönyörködve.

Fotó: Nyeste Zoltán

A II. kerületben található, 234 méter magas Szemlő-hegy a Hármashatár-hegy délkeleti tömbjéhez tartozik. A hegy legtetején építették meg az 1970-es években a József-hegyi kilátót, ahol a nap minden órájában különleges látványban lehet részünk.

Fotó: Nyeste Zoltán

A kör formájú kilátó felé egy rövid, meredek utcákkal teli út vezet, a látvány azonban garantáltan megéri a fáradalmakat.

A fűben ücsörögve ugyanis elképesztő panoráma nyílik a városra: napos időben a Megyeri hídtól a Rákóczi hídig egyszerre látható a Duna összes budapesti hídja.

Fotó: Nyeste Zoltán

A kilátó házakkal övezett területen fekszik, így könnyen megközelíthető akár autóval is. Ha pedig már kellőképp kiélveztük a látványt és minden finomságot elfogyasztottunk, érdemes a környéken is körbenézni, hiszen elképesztően gyönyörű, múlt századi villák díszítik a Rózsadomb ezen részét.

Még több eldugott sétahelyszín Budapesten: