6 igazán egyedi jurtaszállás a felejthetetlen tavaszi kirándulásokhoz

A tavasz hivatalos beköszöntével ideje célba venni a természetet, amennyiben pedig egy nem mindennapi szállást választanátok, válogassatok a hangulatos jurtaszállások közül, amikkel garantáltan emlékezetes marad a kikapcsolódást.

Jurtaszállás Dobogókő

A szálláshely tökéletes választás az aktív pihenésre vágyók számára, legyen szó fiatal párokról vagy akár kisgyermekes családokról. A természetközeli jurták tökéletesen tükrözik az ősi hagyományokat, ugyanakkor maximálisan kielégítik a mai kor igényeit is.

2099 Dobogókő, Eötvös sétány 10. | Weboldal

Tőzike jurta

A Zalalövőn megbújó hangulatos szálláshely közvetlenül a Borostyán-tó mellett helyezkedik el, így itt tényleg minden adott a csendes elvonuláshoz, melegebb napokon pedig akár a strandoláshoz. A már kívülről is otthonos jurta mellett egy dézsafürdő és egy szauna biztosítja a kényelmet.

8999 Zalalövő, Tőzike utca 1. | Weboldal

Aludj a hegyen

A különleges jurtaszállás Vágáshután, közvetlenül az erdő mellett, a hegy tetején található, így a pihenés mellett a kirándulásokhoz is kiváló kiindulópont. A stílusosan berendezett szálláshelyhez egy fürdőszoba és egy teakonyha is tartozik, a maximális relaxációról pedig egy dézsafürdő és egy szauna gondoskodik.

3992 Vágáshuta, Cseréptói út 26/B. | Weboldal

Jurtaszállás Ópusztaszer

A gazdag történelmi múlttal rendelkező helyszínen visszautazhatunk a múltba, hiszen nemcsak a szállásforma, hanem a beltéren megtalálható kazak és mongol heverők is őseink életét idézik meg. Nem utolsósorban, a vendégek éjjel a nyitott jurtatetőn keresztül kémlelhetik a csillagos eget.

6767 Ópusztaszer | Weboldal

Jurta Szállás Borgáta

A Kis-Somlyó mellett található jurta kívül-belül időutazásra hívja az erre járókat, hiszen remekül imitálja az ősi szálláshely vonásait. A stílusosan berendezett beltér különleges hangulata mellett egy szauna is gondoskodik a felejthetetlen pihenésről.

9554 Borgáta, Gyöngyvirág utca 13. | Weboldal

Erdősmecskei Vendégházak

A Kelet-Mecsek lábánál bukkanhattok a hamisítatlan falusi idillel kecsegtető Erdősmecskei Vendégházakra, ahol testet ölt a vidéki romantika. A tűzrakóhellyel ellátott tágas kertben gyümölcsfák árnyékában, függőágyakban pihenhettek, miközben a háztáji állatok békésen szundikálnak körülöttetek.

7723 Erdősmecske, Petőfi utca 3. | Weboldal

Ha még több szállást megnéznél: