5 izgalmas kvízest Budapesten, hogy jó hangulatban teljenek az őszi esték

Az elmúlt években fénykorukat élik a kvízestek hazánkban, hiszen ki ne szeretne jó hangulatban, csapatostul részt venni egy olyan izgalmas játékban, amelynek végén akár még nyeremény is ütheti a markunkat? Összeszedtük nektek, hogy hol kereshetitek Budapesten a játék élményét.

Quizland

Budapesten és vonzáskörzetében több helyszínen futhattok bele a Quizland estjeibe, hiszen időről időre jelentkeznek érdekes és szórakoztató Harry Potter-, Jóbarátok- vagy éppen Star Wars-kvízzel. Sőt, nem is kell messzire mennetek, hiszen Peti, a Quizland kvízmestere a kocsmakvíz hangulatát évek óta házhoz is viszi! A vasárnap esti virtuális kocsmakvízek között egyaránt találhattok hagyományos kvízjátékokat, és a néha még a hardcore rajongókat is megizzasztó tematikus kvízeket. Az élő adásokba bárki ingyenesen becsatlakozhat, az autentikus élmény eléréséhez pedig mindenképpen javasolt egy hideg sörrel vagy laza fröccsel készülni az estére.

Weboldal

FIRST Craft Beer

A FIRST Craft Beer számtalan szuper eseménnyel készül nektek a hónap több napján is. Ilyen például a Főzdekvíz-sorozatuk, ahol többek között történelemmel, földrajzzal és filmtörténettel kapcsolatos kérdésekre is számíthattok, a verseny pedig igencsak kiélezett, hiszen a nyertes csapat komoly nyereményekkel távozhat. Ezen kívül a sörfőzde másik nagy dobása a sörkóstolással és csillagászattal egybekötött kvízestek, amelyeknek a Svábhegyi Csillagvizsgáló ad otthont. A többórás esemény során lesz kvíz, csillagászati előadás, na meg persze a sörkóstolás sem maradhat el.

1044 Budapest, Váci út 83. | Weboldal

Fotó: FIRST Craft Beer Facebook

Játsz/Ma Társasjáték Kávézó

A közel 400 féle társasjáték kipróbálásának élménye mellett a havi szinten többször is megrendezett, különböző film- és sorozatremekek köré épülő kvízestek miatt is megéri betérni a Játsz/Ma Társasjáték Kávézóba. Amennyiben rajongtok az Agymenőkért, az Office-ért, a Trónok harcáért vagy akár a Rick és Mortyért, akkor elég jó esélyekkel indultok a versenyeken. A tematikus kvízekhez kapcsolódó nyereményeket ráadásul a nem mindennapi termékeikről ismert BestStuff jóvoltából nyerhetitek meg.

1053 Budapest, Reáltanoda utca 16. | Weboldal

A társasjátékok kedvelőinek is ajánlunk néhány helyet:

Dürer Kert

A számtalan élőzenés koncert mellett havi rendszerességgel vehettek részt a Dürer Kert kvízestjein is, hogy a bulizás mellett fejben is próbára tehessétek magatokat. Kérdések terén szinte mindenre számíthattok, de érdemes felkészülni rájuk, a versenyre pedig 4-8 fős csapatok jelentkezését várják. Az első helyezett alkoholos italokat és egy lefogyasztható kupont kap a Dürer Kertbe, de a második és harmadik helyezett sem jár rosszul. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

1117 Budapest, Öböl utca 1. | Weboldal

Fotó: Dürer Kert Facebook

Illegál Kvízest

Az eklektikus berendezéssel büszkélkedő, Kazinczy utcai Illegálban minden szerdán, 8 órától tesztelhetitek tudásotokat a kocsma nagy népszerűségnek örvendő kvízestjein. Nincs más dolgotok, mint csapatot toborozni – ami akár két főből is állhat – választani egy csapatnevet és egy csapatkapitányt, ezután pedig jelentkezni az Illegál Kvízest Facebook-oldalán. Innentől már csak az számít, hogy jól érezzétek magatokat!

1074 Budapest, Kazinczy utca 4. | Weboldal

Fotó: Illegál Kvízest Facebook

Íme néhány további beltéri program őszi esős napokra:

(Kiemelt fotó: FIRST Craft Beer)