20 izgalmas film és sorozat a Disney+ kínálatából, ami biztosan a képernyő elé szögez majd

Június 14-én elindult a Disney+ platformja Magyarországon, temérdek különféle sorozathoz és filmhez férhetünk itt hozzá magyar nyelven vagy magyar felirattal. Ezek közül szemezgettünk klasszikusokat és újdonságokat gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Loki (IMDB: 8,2)

A Marvel Studios sorozatában, amely a Bosszúállók: Végjáték után játszódik, Loki (Tom Hiddleston), a szeszélyes gonosztevő újra a csínytevés isteneként tevékenykedik.

Holdlovag (IMDB: 7,4)

Az ajándékboltban dolgozó galamblelkű Steven Grant rájön, hogy disszociatív személyiségzavarban szenved és egy zsoldossal él egy testben.

A fentiek mellett az összes Marvel-film és -sorozat megtalálható a Disney+ kínálatában.

Obi-Wan Kenobi (IMDB: 7,3)

Obi-Wan Kenobi szerényen él a Tatooine-on. Jedi túlélőként veszély fenyegeti, ennek ellenére kénytelen előbújni rejtekhelyéről.

A Mandalori (IMDB: 8,7)

A Birodalom bukása után egy magányos fegyveres tör át a törvénytelen galaxison.

A fenti sorozatok mellett a Star Wars univerzum összes filmje és sorozata megtalálható a platformon.

Encanto (IMDB: 7,2)

Az Encanto egy különleges családról szól, a Madrigalokról, akik rejtve élnek Kolumbia hegységeiben. Mágikus otthonuk egy nyüzsgő városkában található, a csodákkal és bűbájjal teli Encantóban. Encanto varázsa a család minden gyermekét egyéni tehetséggel áldotta meg, az emberfeletti erőtől a gyógyítóerőig – minden gyermeket, kivéve egyet, Mirabelt. Ám mikor Mirabel felfedezi, hogy Encanto varázsát veszély fenyegeti, úgy érzi, hogy ő, az átlagos Madrigal lehet kivételes családjának egyetlen reménye.

A nomádok földje (IMDB: 7,3)

Az egyetlen cég által ellátott nevadai kisváros gazdasági összeomlását követően Fern (Frances McDormand) mindent bepakol furgonjába és elindul, hogy modern nomádként a hagyományos társadalmon kívüli életet folytasson. Chloé Zhao rendező harmadik játékfilmje, A Nomádok földje valódi nomádokat (Linda May, Swankie és Bob Wells) vonultat fel Fern társaiként, amint Amerika nyugati felének végtelen vidékeit rója. A film számos más kitüntetés mellett elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

Szörnyella (IMDB: 7,3)

Az 1970-es évek Londonjában, a punk rock forradalom forgatagában játszódó történet Estellát (Emma Stone), a fiatal csavargót követi nyomon, aki eszét és kreativitását hasznosítva igyekszik nevet szerezni magának ruhaterveivel. Összebarátkozik két tolvajjal, akiknek tetszik a csínytevésre hajlamos lány; együttes erővel boldogulnak a londoni utcákon. Egy napon Estella divathoz való érzéke felkelti von Hellman bárónő (Emma Thompson), a lefegyverzően sikkes divatlegenda figyelmét. Újdonsült munkakapcsolatuk azonban olyan események és felfedezések láncolatát indítja el, amelyek előcsalják Estella galád oldalát.

A Grace klinika (IMDB: 7,6)

A 17 évada futó amerikai drámasorozat orvos gyakornokok, rezidensek és mentoraik életét követi végig a kitalált Seattle Grace Kórházban.

Pirula panda (IMDB: 7,0)

A Disney és a Pixar „Pirula Panda” filmje bemutatja Mei Lee-t, a nyűgös 13 évest, aki a kötelességtudó lány és a kamaszkor káosza között vergődik. Védelmező édesanyja, Ming soha nincs messze tőle – ez a tinédzsernek sajnálatos tény. És mintha az érdeklődési körének, kapcsolatainak és testének változtatása nem lenne elég, amikor túlságosan izgatott lesz (vagyis gyakorlatilag mindig), vörös óriáspandává „puffad”!

Mickey egér játszótere (IMDB: 5,7)

Mickey kezdő matematikai és problémamegoldó készségek felhasználásával megoldható interaktív tanulókalandra és szórakozásra hívja a gyerekeket.

Az utolsó párbaj (IMDB: 7,4)

A négyszeres Oscar-jelölt Ridley Scott rendezésében készült, megtörtént eseményeket feldolgozó Az utolsó párbaj izgalmas történet árulásról és bosszúról a 14. századi Franciaországban, ahol a nőknek az elnyomott szerepe jut. Jean de Carrouges (Matt Damon) és Jacques Le Gris (Adam Driver) két viszálykodó, nemesi születésű úr, akiknek sérelmeit csak egy halálig tartó párbaj orvosolhatja. A további szerepekben az Emmy-díjas Jodie Comer és az Oscar-díjas Ben Affleck láthatók.

Dollface (IMDB: 7,4)

Jules (Kat Dennings), akit egy hosszú kapcsolat után dobott a pasija, megpróbálja visszaszerezni elvesztett barátnőit.

Dopesick (IMDB: 8,6)

A Dopesick azt mutatja be, hogyan idézte elő egy vállalat az amerikai történelem legsúlyosabb drogjárványát és elkalauzolja a nézőket Amerika ópiátfüggőséggel folytatott küzdelmének epicentrumába.

Hamilton (IMDB: 8,4)

A nagy sikerű Brodway-musical filmváltozata, mely Alexander Hamilton, az USA egyik alapító atyja és első pénzügyminisztere történetét mutatja be.

The Beatles: Get Back (IMDB: 9,0)

A háromrészes dokumentumsorozat visszarepít a zenetörténet egy sorsfordító pillanatába.

Gyilkos a házban (IMDB: 8,1)

A sorozat három krimimániásról szól (Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez), akik egyszer csak saját maguk is belekeverednek egy igazi bűncselekménybe.

A kedvenc (IMDB: 7,5)

A kora 18. századi Angliában Anna királynő és közeli barátnője, Lady Sarah kapcsolatára veszély leselkedik egy új szolgáló személyében, aki az arisztokrata gyökereihez méltó rangra tör.

A számolás joga (IMDB: 7,8)

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet… amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék.

Jeff Goldblum világa (IMDB: 7,7)

A sorozat Jeffet követi, amelyben „felfedezi a világot”. Teszi ezt azáltal, hogy olyan témákkal foglalkozik, mint a videójátékok, fagylaltok és cipők, és beszélget az influenszerekkel és szakértőkkel, akik széles ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek ezekben a témákban.

+1 retro tartalom, Disney+ kínálatából, amit ne hagyjatok ki: A gumimacik (IMDB: 7,5)

A lassan 40 éves rajzfilmsorozat hősei az erdőben élő gumimacik. Sokkal fejlettebbek az embereknél, a föld alatt és fák belsejében élnek. Régen rengetegen voltak, de mára csupán egyetlen család maradt. Nevüket arról a képességükről kapták, hogy a gumibogyóbokor terméséből olyan varázsitalt képesek főzni, amelytől testük gumiszerűvé válik, és így pattogni, ugrálni tudnak.

Ha nem jött be a Disney+ kínálata, nézd meg mit tartogat az HBO Max számodra: