7 különleges delikátesz Budapesten, ami más nemzetek ízeit hozza a fővárosba

Aki valaha külföldi étel elkészítésére adta a fejét, tudja, hogy nincs teljes siker a megfelelő alapanyagok nélkül. Jó hír, hogy a nemzetközi gasztronómiai színtér sokszínűségét éttermek és élelmiszerboltok egyaránt segítenek megtapasztalni Budapesten. Utóbbiból – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtöttünk hetet, ahol minden egzotikus összetevő beszerezhető a következő gasztronómiai projektetekhez.

Piccola Italia (olasz)

Az olasz gasztronómia megunhatatlan fogásait otthon is el lehet készíteni, ráadásul a minőségi alapanyagok miatt sem kell aggódni. A Piccola Italia felhozatalában durum tészta, rizottóhoz ajánlott rizs, olívaolaj, pizzaliszt, mennyei szószok (például az elmaradhatatlan pesto), őrölt kávé, prosecco és imádott desszertek szerepelnek.

1139 Budapest, Röppentyű utca 65-67.

Forrás: Piccola Italia

Troya Török Élelmiszerüzlet (török)

Magyarország legnagyobb török élelmiszerboltjában mindent megtalálni, ami egy-egy izgalmas keleti fogáshoz kellhet. Kapható hús (az állatokat az iszlám törvény előírásai szerint vágják és dolgozzák fel), emellett friss tengeri halak, különféle sajtok, zöldség és gyümölcsfélék, édességek és természetesen teák, illetve fűszerek.

1081 Budapest, Népszínház utca 40.

Forrás: Troya Török Élelmiszerüzlet

Cmak Élelmiszerbolt (orosz)

A belvárosi Cmak az orosz mellett ukrán, fehérorosz, grúz, örmény és azeri különlegességeket árusít. A bevásárlókosárba pakolhatunk például különböző teákat, kaviárt, pezsgőféléket és más alkoholos italokat, továbbá a saslik elkészítéséhez szükséges kellékek (nyárs, grillező) is kaphatók náluk. Házhoz szállítást is vállalnak!

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 1.

Szép Kis India (indiai)

Közelebb hozza az egzotikus ízeket a főváros emberéhez a Wesselényi úti üzlet, ahol a sokszínű India varázslatos fűszereinek illata tölti meg a levegőt. Egy ilyen boltnak a hangulata sem mindennapi, ahogyan a termékkínálattal – teák és italok, mango lassi, ékszerek, gyógyteák, ayurvédikus gyógyszerek és sok más – is igyekeznek lenyűgözni a betérőket.

1072 Budapest, Wesselényi út 36.

Forrás: Szép Kis India (Facebook)

Ázsia bt. (egzotikus országok)

Levesalapok, lekvárfélék, fűszeres panírporok, körötek, cukrászati alapanyagok: csupán néhány termék a Csarnok téri bolt portékái közül. Az üzletet azzal a céllal hozták létre magyar tulajdonosai, hogy ne kelljen messzi tájakra utaznunk egzotikus alapanyagokért, származzanak a világ bármely pontjáról. Rendelni is lehet tőlük!

1093 Budapest, Csarnok tér 5.

Forrás: Ázsia bt.

The British Store (brit)

A brit élelmiszerek budapesti lelőhelyén bőséges választék akad édességekből, sós ropogtatni valókból és teákból. A polcokon sorakoznak még reggelire szánt gabonapelyhek és zabkásák, ezenfelül ciderek és szénsavas üdítőitalok. Sőt, akkor is jó helyen járunk náluk, ha süteménysütéshez szeretnénk minőségi alapanyagokra szert tenni.

1136 Budapest, Tátra utca 26.

Forrás: The British Store

Culinaris (nemzetek boltja)

Számos nemzet konyhaművészetének alaptermékeit forgalmazza a városszerte három helyen megtalálható Culinaris. A vásárlók alapvető élelmiszerek, sajtok, húsfélék, valamint édes és sós kekszek közül választhatnak, de alkoholos italok (whisky, cognac, tequila, gin, rum és egyéb párlatok) széles választéka szintén megvásárolható.

1036 Budapest, Perc utca 8.
1055 Budapest, Balassi Bálint u. 7.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.

Még több budapesti delikátesz: