9 habkönnyű magyar romantikus film Valentin-napra a 2000-es évekből

A 2000-es éveket bátran nevezhetjük a magyar romantikus filmek hőskorának. Ebben az időszakban futószalagon jöttek ki a könnyed romantikus vígjátékok, melyek közül minden másodikban Csányi Sándor volt a főszereplő. Valentin-nap alkalmából összegyűjtöttük nektek a legjobbakat!

Meseautó

Szűcs János (Stohl András), egy nagy budapesti üzletközpont igazgatótanácsának elnöke. Harmincöt éves, gazdag, sikeres és még nőtlen. Évek óta először hosszabb szabadságra készül. Ennek örömére gyönyörű autót vásárol autókereskedő nagybátyjától, Péterfitől. Szűcsnek a mesés autóval már az első napon sikerül fellöknie egy görkorcsolyával száguldozó fiatal lányt, Kovács Verát (Ónodi Eszter). Szerencsére nagyobb baj nem történik, hacsak azt nem számítjuk, hogy az elnök beleszeret a lányba.

Állítsátok meg Terézanyut!

Kéki Kata (Hámori Gabriella), a szerencse lánya. Csinos, vonzó nő, van szerető édesanyja, szeretetre vágyó öccse (Nagy Zsolt) és három barátnője (Ónodi Eszter, Schell Judit, Major Melinda). Van megbízható barátja is, Marci (Elek Ferenc), aki már alig várja, hogy vőlegénnyé, férjé, sőt családapává léptessék elő. Minden készen áll a sikeres élethez, amely azonban egyre késik. Kéki Kata ugyanis egyáltalán nem boldog mindattól, amit a sors az ölébe csöppentett. Vitathatatlan adottságai ellenére ugyanis ebben a szép, ifjú, ámde mégis érettnek mondható korban neki nincs se igazi munkája, se igazi szerelme. Pedig állandóan keresi mind a kettőt. Szorgalmasan jár állásinterjúkra és legalább ilyen szorgalmasan próbálkozik különböző férfiakban meglelni az igazit. Először a Fonyóban (Hujber Ferenc), aztán Davidben (Csányi Sándor), utóbb Tamásban (László Zsolt) találja meg az igazit.

9 és fél randi

Debreceni Dávid (Fenyő Iván) az élet császára, a média fenegyereke, a bulvárlapok sztárja és – nem utolsósorban – „Budapest legkapósabb agglegénye.” Valaha író volt, de ez mára feledésbe merült. Világéletében a gyengébb nem képviselői vették körül. Elég egyetlen pillantás – és a nők eszüket vesztve omolnak a lábai elé, talán ez az oka, hogy hősünk képtelen az elkötelezettségre. Egészen addig a sorsdöntő napig, amíg gazdag menyasszonya elhagyja, luxusautóját összetörik, és a kiadója beperli egy tekintélyes összegre. Dávidnak sürgősen pénzre van szüksége. A kiadó lehengerlő vezetője ultimátum elé állítja: ha megír egy könyvet 10 nap alatt, megkapja az utolsó életmentő részletet. A cég a témát is tálcán kínálja: miért van annyi magányos fiatal nő Budapesten?

Boldog születésnapot!

Osváth András (Kocsis Gergely) 30. születésnapjának reggelén rájön: bizonyos dolgokat még nem ért el az életben, és nem tart ott, ahol ennyi idősen tartania kellene. Listát készít az elmaradt dolgokról, és elhatározza, hogy mindent bepótol egyetlen nap alatt. A film ennek a napnak a története.

Kaméleon

Farkas Gábor (Nagy Ervin) hivatásos házasságszédelgő. Nem panaszkodhat, jól fut a szekere. A jóképű harmincas férfi magabiztosan hálózza be a magányos, csúnyácska nőket. Ígérgetésben, bókokban nincs hiány, és a végén mindig lelép a megtakarított pénzükkel. Egyik nap Farkasnak elege lesz a rutinfeladatokból, a középszerű, butácska nőkből, igazi kihívásra vágyik. Találkozik Hannával (Hámori Gabriella), a gazdag és híres balerinával, és elhatározza, hogy magába bolondítja a lányt. Hannánál azonban nem működnek a korábban jól bevált trükkök. Úgy tűnik, más stratégiára van szükség.

Csak szex és más semmi

Dóra (Schell Judit), a csinos dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége van. Legjobb barátnője, a szintén állandó szerelmi problémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata) tanácsára hirdetést ad fel. És innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész Tamás (Csányi Sándor) személyében, egy sikeres zeneszerző, egy kifőzdés török fiú és máris összegabalyodott minden. De aztán, ahogy az már csak lenni szokott, bekopog az ajtón a szerelem.

S.O.S. szerelem

Péter (Csányi Sándor) egy high-tech társkereső-ügynökség feje. Cége, az S.O.S. szerelem! üzletszerűen segít tehetős klienseinek bajos szerelmi ügyleteik megoldásában. Piaci részesedésük szárnyal, hatékonysági mutatójuk 100%-os – egészen addig, amíg Tomi (Fenyő Iván), egy dúsgazdag, kőbunkó ügyfél rájuk nem borítja az asztalt.

Poligamy

András (Csányi Sándor) és Lilla (Tompos Kátya) fiatal pár, öt éve járnak együtt. A férfi forgatókönyvíró, aki megrendelésre tévésorozatokat ír, a nő pedig tanársegéd az egyetemen. Mikor beköltöznek közös lakásuk-ba, úgy tűnik, minden rendben van köztük. De valami mégis hibádzik. Mintha a lényeg veszett volna ki az együttélésükből. Lilla esküvőt és gyereket akar, András viszont maga sem tudja igazából, hogy mit akar. Lilla egyszercsak bejelenti, hogy terhes, de Andrást felemás érzések kerítik hatalmukba. A következő reggel András egy vadidegen, gyönyörű nőt talál maga mellett az ágyban. Ettől a fordulattól kezdve a legkülönbözőbb lányokkal kerül viszonyba – ezzel együtt pedig a férfi- nő kapcsolat minden fázisát, minden lehetséges útját bejárja.

Coming out

Erik (Csányi Sándor) az egyik legismertebb magyar homoszexuális személyiség, rádiós műsorvezető. Nyíltan vállalja másságát, és küzd a homoszexuálisok jogaiért egy olyan országban, ahol mindig is háttérbe volt szorítva ez a kérdés. Az elmúlt öt évben Erik boldog párkapcsolatban élt a kedvesével, Balázzsal, és most arra készül, hogy összeházasodnak. Egy balesetet következében azonban szokatlan változást észlel magán: vonzódni kezd a kezelőorvosához (Tompos Kátya), a doktornőhöz , aki elgázolta. A kórházból kikerülve zavarodottsága fokozódik.

Még több romantikus filmet találhattok Valentin-napra korábbi összeállításunkban: