40+ különleges Valentin-napi program 2022-ben Budapesten – nem csak pároknak

Már február második hetében elindul a romantikus programok özöne Budapesten és környékén. Ezek közül válogattunk nektek. Jöjjenek hát a legjobb Valentin-napi programok 2022-ben!

Romantikus programok még Valentin-nap előtt Budapesten és környékén

Valentin-napi Varázslat a Lámpásban! (2022. február 8.)

Szerelmi mágia, gondolatolvasás, bűvészet és humor mind helyet kapnak ebben a tematikus műsorban.

Randi csütörtök a Normafa Síházban (2022. február 10.)

Hat órakor elcsendesül a park, az erdei házikó fényei pislákolnak, nincs is tökéletesebb alkalom egy romantikus sétára a hegytetőn. Ezen a napon meghosszabbított nyitvatartással várnak a Síházban, hogy a sétát követően egy forralt borral bekuckózhassatok a kandalló mellé egy meghitt beszélgetésre vagy egy emlékezetes társasjáték partira.

Párisi L’Amour (többnapos, 2022. február 11-14.)

Egy romantikus randevút még különlegesebbé varázsolhat egy páratlan helyszín. Meleg színek, arany fényben játszó boltívek, egyedi mozaik díszítések – itt egyből magával ragad a múlt század eleji kávéházi hangulat. Február 11. és 14. között ínyenc Valentin-napi menüsorral és minden este élőzenével vár titeket a Párisi Passage Café & Brasserie.

FANKAPANKA és ROZAGYURTA – Valentin-napi vásár (2022. február 12.)

Ha még nem tudod, mit ajándékozol szerelmednek vagy épp magadnak Valentin-napra, akkor mindenképp keresd fel ez a Valaentin-napi vásárt.

Valentin-napi séta Wekerlén (2022. február 12.)

​A vidéki hangulatú utcákon barangolva megcsodálhatjátok a magyar népi szecesszió ​leg​jelentősebb ​wekerlei ​épületeit​. Az építészeti emlékek közötti kutatá​st Valentin-napi ​jelképek után, neves ​írók​,​ költők – a telep ​és a szerelem ihle​tte -,​ alkotásai színesítik.

Szerelmes állatok napja (Budakeszi, 2022. február 12.)

Te tudod, hogyan udvarol a gímszarvas vagy hogyan hódít a vaddisznó? Milyen párkeresési szokásai vannak a rókának és a hiúznak? A Szerelmes állatok napján, Valentin-naphoz kapcsolódó tematikus szakvezetésen vehettek részt, ahol fény derül az állatok szerelmi életére.

Valentin-napi mézeskalács workshop (2022. február 12.)

A 4-5 órás foglalkozás alatt már készre sütött nagy méretű mézeseket díszíthettek.

Ha inkább otthon sütnétek együtt:

Szerelmes koncert (2022. február 12.)

A Musica Nostra Kórus szerelmes koncertje. Közreműködik: Szekér Bernadett zongoraművész. Műsor: Liszt Ferenc, Bartók Béla, Bárdos Lajos, Gárdonyi Zoltán, Karai József, Kocsár Miklós, Tillai Aurél, Tóth Péter, valamint René Clausen és Eleanor Daley művei.

Valentin-napi éjszakai fürdőzés (2022. február 12.)

Töltsetek el kedveseddel egy romantikus fürdőzős estét az Aquaworldben vagy akár találd meg itt életed párját.

Caliente Valentín★ Reggaeton + Latinpop (2022. február 12.)

Legnagyobb slágerek egész este Budapest legforróbb buliján. Enrique? Shakira? JLo? Daddy Yankee? Por favor!

HELLO VALENTINES – Queer Pop Party (2022. február 12.)

Popdívák, QueeRebel éjszakai nagykövetek, álmodozók és felPOPpolt stílusikonok, eljött a ti időtök! Mártózzatok meg a legédesebb éjszakai cukormázban és színezzétek ki a sötétséget!

Valentin-hétvége a Czakó Piaczon kistermelői finomságokkal és ajándékvásárral (többnapos, 2022. február 12-13.)

Jöhet eső, fújtat szél, a Czakó Piacz termelői mindig szeretettel várnak szombaton és vasárnap a Czakó utca 15-ben.

Plante. TULIPÁNVÁSÁR // Pesten és Budán (többnapos, 2022. február 12-14.)

Ha február, akkor a hagyományokhoz hűen: PLANTE. tulipánvásár, ahova a hazai, termelői tulipánok ezúttal is Kardos Alízék makói virágfarmjáról érkeznek majd.

Ha inkább egy virágüzletben találnád meg a Bálint-napi ajándékot:

Valentin-hétvége az állatkertben (többnapos, 2022. február 12-14.)

A Valentin-nap alkalmából idén is dupla belépőjegy akcióval vár titeket az Állatkert. 2022. február 12-14. között ketten egy belépőjeggyel mehetnek be.

Valentin-napi hétvége a Westend Jégteraszon (többnapos, 2022. február 12-14.)

4 db foglalható fűtött iglu, Kiss Cam, kívánságműsor, kvíz, foodtruckok mennyei édességekkel és sós finomságokkal, Jack&Wine hütte vár betteket ezen a „hosszú hétvégén”. Ráadásul 12-én az X-Faktor női nyertese, Paulina fellép a Jégteraszon.

Marty’s Valentin-napi vacsora (többnapos, 2022. február 12-14.)

Február 12-14. között a Marty’s elhozza az igazi romantikát a Vörösmarty térre. Lepd meg kedvesedet egy Marty’s Love Voucherrel és töltsetek el egy varázslatos négyfogásos Valentin-napi vacsorát kettesben!

kiskertpiac – zöld szerelem vasárnap (2022. február 13.)

Virágok, növények, lakás és divatkiegészítők, természetes dizájn – szerelmes hangulatban.

Sisi szívügyei – Valentin-napi séta a Várkert Bazárban (2022. február 13.)

Milyen gyermek, édesanya, feleség, barát és barátnő volt a magyarok hős szeretett királynéja, Erzsébet? Hogyan élte meg kislánya, Zsófia és egyetlen fia, Rudolf trónörökös elvesztését és hogyan teljesedhetett ki Mária Valéria édesanyjaként? Miként viselte a Ferenc Józseffel kötött, egyre boldogtalanabbá váló házasságát? A szabadságvágytól hajszolt, elmagányosodó, önmagát a verseiben Sirálynak vagy Titániának nevező Sisi valóban gyengéd érzelmeket táplált gróf Andrássy Gyula iránt, és tényleg szívügye volt Magyarország és a magyarok? A sétán mindenre fény derül!

Valentin-napi jótékonysági garázsvásár és közösségi séta

Jótékonysági garázsvásár és közös séta a Hajógyári Szigeten a Noé Állatotthon Alapítvány szervezésében.

Valentin-napi pihenőszékes, sóbarlangi koncertek Budapesten (2022. február 13.)

Kövi Szabolcs Valentin-napi pihenőszékes, meditatív koncertjei 2022.02.13-án 13:00, 15:00, 17:00, és 19:00 órai kezdéssel, Budapesten, a Sóker Kristálysóbarlangban.

Elő-Valentin-nap: a Hold az egyik ikerpár szívében jár (2022. február 13.)

A programon megismerhetitek az égbolt romantikáját: a Szerelem bolygójától kezdve a Szív-ködön és a Gránátcsillagon át a görög és magyar csillaglegendák pajzán kalandjaiig.

Gyilkos Valentin (2022. február 13.)

Ha egy különleges programra vágytok Valentin-nap alkalmából, akkor február 13-án menjetek a Nightmare in Budapestbe. Valentin-napi kapcsolat próbatétel. Vajon együtt mentek haza?

Ha inkább elkerülnétek a városi nyüzsgésta a hétvégén:

Valentin hétvégi verskereső séta és romantikus kóstolás az Etyeki Kúriában (többnapos, 2022. február 13-14.)

Tegyetek egy sétát az Öreghegyen, majd az Etyeki Kúria birtokközpontja területén keressétek meg az elrejtett szerelmes versek cetlijeit, melyek felmutatásával egy palack Etyeki Kúria White 2021-es tétellel lepnek meg titeket! A kellemes kinti program után beltéren megkóstolhatjátok a borvidék bor-, és ételkínálatát akár a teraszon felállított, fűtött, átlátszó iglu sátorban is.

Valentin-napi programok Budapesten (2022. február 14.)

Valentin-napi borkóstoló és vacsora a Zengőben (többnapos, 2022. február 14-15.)

Alkalomra szabott 5 tételes borsor, amihez szintén válogatott alapanyagokból kreált antipasti tálat szervíroznak, mindezt egy csokoládés csoda desszert koronázza meg a végén.

Valentin-napi randihelyszín kerestek? Íme néhány:

„Örök illúzióért törekvő lelkünk” – Irodalmi szerelmek X. / Várkert Irodalom

Ezen a különleges eseményen a versek, regények, lírai, prózai alkotások mellett az élet, a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek – egy alkotó élet-pillanatai kerülnek középpontba. Az est fókuszába ezúttal a századforduló magyar irodalmának három kultikus alkotója kerül: Bródy Sándor, Karinthy Frigyes és Tersánszky Józsi Jenő.

26˚ SAINT VALENTINE’S

A dzsungel mélyén rendkívüli kalandok várnak. Egy kétszemélyes mesés utazás a Földközi-tenger ízeivel.

Valentin-napi argentin tangó kóstoló

Argentin tangó kóstoló óra pároknak. Kapcsolódás, harmónia, együttműködés, gyönyörű zenére. A foglalkozást vezeti Szepesi Edit és Novák Gábor a Tango Factory tanárai.

Valentin-napi Gyertyafény Expressz vacsoravonat

A Gyertyafény Expressz hangulatos szalon-, bár- és nosztalgia étkezőkocsikból álló impozáns szerelvénye ezen a napon Nagymarosra közlekedik. A közel három órás program felejthetetlen gasztronómiai élménnyel várja a párokat és baráti társaságokat. Az időutazás alatt – többek között a gyönyörű állapotban megőrzött Teakfa Orient étkezőkocsiban – első osztályú ételeket és borokat szolgálnak fel. Zongorista valamint egy sztárvendég, Szigeti Juli szórakoztatja vendégeket a hangulatos szalonkocsiban.

Senki se mer egyedül élni – Valentin-napi kiadás!

Az előadásban egy párkapcsolat történetén keresztül mágikus utazásra hívnak a képzelet, az érzékelés és az érzelmek határvidékeire.

Valentin-nap: a szerelmesekre mosolyog a telihold

A programon megismerhetitek az égbolt romantikáját: a Szerelem bolygójától kezdve a Szív-ködön és a Gránátcsillagon át a görög és magyar csillaglegendák pajzán kalandjaiig.

Múviláv – majdnem mint a filmeken

Zenés-filmes színdarab Trokán Nóra és Klem Viktor főszereplésével. Éber álmodozás a mozivásznon, álomszerű valóság a színpadon és egy rendkívül sokféle műfajban játszó zenekar.

Valentin a hegytetőn – romantika a Normafa Síházban

Gyertyafénnyel, a kandalló melegével, meghitt dallamokkal varázsolnak csodahangulatot ikonikus házikónkba február 14-én.

Valentin-napi élményagyagozás

Az Apacuka ceramics élményagyagozásra invitál titeket a 6. kerület, Bajnok u. 30-ban, az utcára nyíló műhelyboltjába.

Ha valami szokatlan programra vágytok ezen a napon:

Valentin-nap a jégen ✧ Városligeti Műjégpálya

A Valentin-napon párként, (esetleg párkeresőként) vagy akár barátokkal is érdemes lesz elmenni a jégpályára.

Fotó: Kurka Géza

Romantikus all-inclusive VIP moziélmény Valentin-napon a Cinema Cityben

Lepd meg Kedvesed Valentin-nap alkalmából egy szuper VIP mozizással, mely mellé egy különleges, alkalomhoz menüsorból is válogathattok.

Valentin-nap a Hadikban

Gyertyafényes vacsora, alkalomhoz illő desszert és koktél párosítás. Az est végén pedig egy kis extra ajándék a Hadik jóvoltából.

Még több romantikus program Budapesten:

Valentin-napi élményfőzés

Akár egyedül, akár egy szívednek kedves baráttal, barátnővel, vagy párban érkezel, szívmelengető, kellemes élményfőzés részese leszel, mely során egy 3 fogásos ételsort készíthettek el közösen.

Valentin-napi kocsmaKvíz

Le tudnál érettségizni a mai tételekből? Ismered a sporteseményeket, vagy éppen a videóklipek világában vagy príma? Akkor menj el erre a Valentin napi kvízesre és tedd próbára tudásod!

További kvízesteket itt találhattok Budapesten:

SZINGLI VALENTIN-NAP A CUPPBAN

Mindenkinek van párja, de neked nincs? Nem vagy egyedül! Este ugorj bele egy csini ruciba és menj el a CUPPba egy isteni vacsorára!