Izgalmas zenés-táncos programokkal jön az Open Fesztivál

A MU Színház november 16. és 20. között megrendezésre kerülő Open Fesztiváljának célja a színház lehetséges értelmezéseinek szélesítése.

Különös évet élünk, tele információval, zakatoló hírekkel és számokkal. Olykor szinte értelmezhetetlen a rohamtempó. A nehézségek ellenére, az Open Fesztiválon mégis kísérletet tehetünk arra, hogy elmélyedjünk és újra közelebb kerüljünk egymáshoz közös játékokon keresztül.

Az idei rendezvényen a színház mellett a mozgásra és a zenére kerül a hangsúly: Mi történik, ha lehetőséget adunk, hogy a hang rezgésein vagy mozdulatainkon keresztül nyissunk egymás felé?

Az eseményekben a pandémia okozta állapotokra és személyes, városlakói igényeinkre egyaránt reflektálhatunk, karaokén és szókimondó workshopokon keresztül, valamint egy közösségi színházi előadás résztvevőiként.

Az Open Fesztivál 2021-es programja:

Open Fesztivál Warm Up: Atelier 212200: Táncra Fel! – Jam I. – workshop (2021. november 14. 15:30)

Részesei lehetünk egy free style tánckörnek, ahol megoszthatjuk és átélhetjük a zene lüktetését és a mozdulatok lendületét.

Cserepes Gyula: Az érzékszervek gimnasztikája – workshop (2021. november 16. 19:00)

Mozgásalapú kurzus, melynek során az öt érzékszerv megmozgatásán van a hangsúly.

Fotó: Herbály Judit

Lakos Fanni: Közeledés a távolságban – workshop (2021. november 17. 19:00)

Workshop azoknak, akik magukkal és ezidáig ismeretlen arcokkal is szívesen felveszik újra a kapcsolatot az offline térben!

Fotó: Czakó Máté

Szabó Veronika és Makra Viktória: Buffon – workshop (2021. november 18. 19:00)

A bouffon egy deformált testű lény, egyszerre groteszk, szürreális és torz. A középkorban elűzték őket a városokból, de a karnevál napján visszahívták őket, hogy nyomorúságukkal szórakoztassák a népet.

Fotó: Margitay Klára

Bélaműhely: Karmesterjáték – workshop (2021. november 19. 19:00)

A közönség spontán módon, mozdulataikkal, testtartásukkal, tekintetükkel, mimikájukkal vehetik rá a zenészeket hangszereik megszólaltatására, így rövid, improvizatív kompozíciók jönnek létre.

Femini: Social Karaoke (2021. november 20. 19:00)

Hat civil résztvevő és két projektkezdeményező közügyekről karaokézik. Dalos etűdökben dolgozzák fel a mindannyiunkat érintő kérdéseket.

Fotó: Dömölky Dániel

A fesztivál támogatója Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata.