6 hangulatos borospince a Balaton körül, ahova megéri ellátogatni idén nyáron

Pincészetek legjobbjai palackozzák és hűtik jéghidegre a Balaton legszebb pillanatait évről évre, a legkülönlegesebbeket pedig éppen náluk élhetjük át.

Borbély Családi Pincészet

A badacsonyi táj, a szőlő és a bor szeretete sokakat megihletett már, akik a legkülönbözőbb módokon fejezték ki e vidék iránti tiszteletüket. A Borbély család szőlőskertek ölelte badacsonytomaji borházában és badacsonyi borteraszán generációk életét meghatározó tradicionális borkészítésbe, valamint a tanúhegyek lankáin érlelt friss és tartalmas, tüzes borokba kóstolhatunk bele. A borkóstolók, borvacsorák, Kéknyelű, Olaszrizling és Rózsakő zamata fedik fel a méltó elismerést, a borászok Kossuth-díjaként is emlegetett Az Év Bortermelője Magyarországon 2020 címet.

Borház: 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19.
Borterasz: 8261 Badacsony, Római út 212.

Zelna Borbár és Vinotéka

A Balatonfüred szívébe költözött Zelna Borbár és Vinotéka fantasztikus vegán és bioborokkal, új, innovatív melegkonyhával, erdő, kert és tó ihlette tematikus étlapjával garantáltan lenyűgözi vendégeit. A kistermelői alapanyagokból készülő fogások mellé természetesen a legfinomabb Zelna-tételeket kóstolhatjuk.

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3-5.

Garamvári Szőlőbirtok

Mi sem egyszerűbb, mint megpihenni a balatonlellei Kishegy lábánál elterülő Garamvári Szőlőbirtok fedett borteraszán. Egy pohár Garamvári borral vagy pezsgővel kísérve, szombatonként koncertekkel és gasztroprogramokkal élvezhetjük az üdítő semmittevést és a minden évszakban mesés dél-balatoni táj szépségét.

8638 Balatonlelle, Kishegyi út 42.

Ujvári Pincészet

Az Ujvári Pincészet 60 évnél is idősebb, a kíméletes gondoskodással nevelt tőkéiről leomló szőlőfürtök testes olaszrizling és ritkaságnak számító szürkebarát zamatában születnek újjá, melyet palackba zárva, kérésre jól behűtve vehetünk át, mielőtt elindulnánk a Szent György-hegyet felfedező túránkra.

8300 Raposka, Fő u 86.

Petrányi Pince

A csopaki Szitahegyen kincsként megbúvó Petrányi Pince a Balatonfüred-Csopaki Borvidék egyik ékköve. Nemcsak azért, mert 2009-ben az ő pincéjük telepítette elsőként a szőlők fekete lovagját, a syrah kékszőlőfajtát a borvidékre, hanem azért is, mert néhány korty ebből a mennyei nedűből, a hagyományos olaszrizlingjükből vagy eperpiros roséjukból a Borteraszukon ülve, lábunk alatt a dűlővel, felejthetetlen panorámával a Balatonra, ráadásul helyi termelők szezonális alapanyagainak felhasználásával készült ételekkel párosítva: igazi dolce vita.

8229 Csopak, Homokbánya út 31.

Konyári Pincészet

Hétfőtől szombatig, reggel 8-tól este 8 óráig nyitva áll a borkedvelő közönség előtt a balatonlellei Konyár birtok kapuja. A vendégeket előzetes bejelentkezés alapján fogadják a kellemes hangulatú, madárcsicsergős mediterrán teraszon, ahol a finom borokat ízletes borkorcsolyával fojthatjuk le.

8638 Balatonlelle, Külterület, Hrsz.:0113/7 (Kishegy)