Különleges helyszínen nyitja meg új egységét az Auguszt Cukrászda

Néhány nap és nyakunkon a nyár, a júniust azonban mindennél jobban várttá teszi, hogy e hónapban megnyitja legújabb egységét a budapestieknek nem ismeretlen Auguszt Cukrászda.

Auguszt Cukrászda a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében lévő felújított kertészházban, Budapest
Fotó: Auguszt Cukrászda Belváros Facebook-oldala

Nem lehet ismeretlen egyetlen fővárosi fülnek sem az Auguszt név, hiszen 150 éve már, hogy az Auguszt család édes csodákkal, süteményekkel és sokat emlegetett rizsfagyival teszi szebbé a családi eseményeket, és boldogabbá a mezei hétköznapokat.

Budapesten Auguszt Cukrászdába botlani eddig három helyen lehetett, a Széll Kálmán tértől nem messze lévő Fény utcai piacnál, az Auguszt Pavilonban Farkasréten, illetve a Ferenciek terénél, a Palomában lévő kerthelyiségével, az Auguszt Belvárosban.

Fotó: Auguszt Cukrászda Belváros Facebook-oldala

Az újonnan nyíló negyedik helyszín ez utóbbihoz lesz a legközelebb: egy kellemes sétára csupán, a Kiskörút szomszédságában, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében lévő felújított kertészházban kap helyet Auguszt-Arató Flóra és férje új édességmennyországa. Nem elég itt egy apró üzlethelyiséget elképzelni, hiszen az új helyszín megközelítőleg 120 négyzetméteres vendégtérrel, továbbá bővíthető terasszal várja majd az édesszájú fővárosiakat.

Auguszt-Arató Flóra édesanyja, Auguszt Olga 1971-ben a Fény utcai cukrászda előtt (balra) és Flóra a hamarosan nyíló Geraldine Cukrászda ajtajában. Fotó: Auguszt Cukrászda Belváros Facebook-oldala

A Nemzeti Múzeum kérésére az új egység különleges nevet visel majd, Geraldine Cukrászdaként vonulhat be az édes köztudatba. A Magyar Nemzeti Múzeum kioszkjában az 1930-as években dolgozott az elszegényedett grófi leszármazott, Apponyi Geraldine, akinek szépségére – akárcsak egy tündérmesében -, egy fénykép alapján figyelt fel I. Zogu, albán király, majd feleségül vette, és így Geraldine-ból albán anyakirálynő lett.

A tervek szerint a cukrászdában a hétfő szünnap lesz, minden más napon, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között fogadják majd a legkülönfélébb édességekre éhes vendégeket.

Elérhetőség:

Geraldine Cukrászda
Budapest VIII. kerület, Múzeum krt. 14-16.