Varázslatos fények: 7 hazai gyertyamanufaktúra ragyogó portékája

Ismerünk az emberiség történetében olyan időszakot, amikor áram hiányában még a gyertya szolgáltatott megfelelő fényforrást. Mára már a hangulat megteremtéséhez használjuk inkább, valamint hagyományaink ápolásához, mint például a közelgő adventi gyertyagyújtás.

Egy azonban biztos, egy hűvös téli estén jóleső pillanat elnézegetni a gyertyaláng falra vetülő játékát. Hogy keresni ne kelljen, 7 hazai gyertyamanufaktúrát ajánlunk, amelyeknek termékeiben gyertyafényben és gyertyafény hiányában is gyönyörködhetünk, hiszen harmonikussá és nem utolsósorban illatossá teszik a lakás minden zegét-zugát.

Andyourstories

Ősszel a Pumpkin Pie és a Cinnamon Apple gyertya aratott maradéktalan sikert, míg télre és karácsonyra hangolódva olyan szójagyertyák érhetőek el az Andyourstories kínálatában, mint a Sweet Gingerbread, a Santa’s Biscuits vagy épp a Hot Cinnamon. Csupa-csupa olyan otthonos illat, mely szinte azonnal megidézi az ünnep hangulatát. A gyertyák egytől-egyig kézzel öntve készülnek, károsanyagtól mentesen, 100%-ban szójaviaszból, design-juk is a minimalista szemléletet tükrözi. A napokban Ott Annával közösen elindították az #olvass névre keresztelt Charity Candle-t, melynek megvásárlásával az Igazgyöngy Alapítványt támogathatjuk.

www.andyourstories.com

BUKKI Candles

Tiszta repceviaszból és méhviaszból készülnek a BUKKI Candles gyertyái, melyek a maguk egyszerű minimalizmusában késztetik megtorpanásra és lassulásra a rohanó hétköznapok emberét. Gyertyáik és egyedi kiegészítőik mesés kellékei az olyan otthonoknak, ahol az ember kiszakadna egy kicsit a megszokásból és elmélyedne a gyertyaláng adta melengető örömben, mindezt káros anyagoktól és paraffintól mentesen. Bevételük egy részével a Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportját támogatják.

www.bukkicandles.hu/

GreenWay Candle

A GreenWay története 2015-ben kezdődött, amikor a fenntartható élethez és a mindennapokhoz szorosan illeszkedő, a valódi növények által inspirált, kézzel öntött, minimalista stílusú vegán illatgyertyák és az otthonos dekorációs kellékek készítése mellett tették le a voksukat. Az Adventi Kalendárium gyertyáik, karácsonyra hangolt illataik akár ajándéknak, akár magunk örömére is tökéletesek. Ráadásul minden gyertya megvásárlásával 100 Ft-tal támogatjuk a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát Alapítvány programját és munkáját.

www.greenwaydesign.hu

blank

Peony Home & Living

Környezetbarát, természetes összetevőkből, 100%-ban természetes szójaviaszból készült, kézzel öntött gyertyák kerülnek ki a Peony műhelyéből, melyek a karácsonyreggelek, a téli bogyós gyümölcsök és a friss fenyők zamatát idézik. A szójagyertyák egy kikapcsolódáshoz, lelki békéhez szükséges otthon alapvető kellékei, kevesebb korommal és füsttel égnek, natúr és minimalista csomagolásuk pedig szintén a fenntarthatóság iránti elköteleződést tükrözi.

www.peony.hu

blank

Aurora Candle Company

Az elegáns, tiszta és egyedi szavak jellemzik a ropogó fakanóccal és 21 illattal felsorakozó Aurora Candles szójaviasz-gyertyakínálatát. Az önmagában tudatos üvegcsomagolást egy üvegvisszaváltós rendszerben hasznosíthatjuk, így adva új esélyt és új életet egy újabb mesés gyertyának. Karácsonyra ráadásul külön ajándékdobozzal is készülnek, olyan darabok mellett, mint a Forralt bor és a Három Királyok fantázianevű illatgyertyák.

www.auroracandle.hu/

blank

LYS Candles

A szójaviasz és néhány elfeledett, magányosan árválkodó Hollóházi, Gránit és Zsolnay porcelán új élete elevenedik meg a LYS Candles keze nyomán. Az elfeledett, vitrinben álló porceláncsészék főnixként való újjáéledése mellett az üvegcsékbe öntött gyertyák 100%-os természetes illóolajok felhasználásával készülnek, újraértelmezve így a fenntarthatóságot és a skandináv életérzést.

www.lyscandles.com/

blank

A gyertyás

A Syrius majd a Karthagó dobosa, Fehér Lajos immár több évtizede igényes, egyedi gyertyákat készít, melynek minden csínyját-bínját Skandináviában leste el. Kicsiny, de annál otthonosabb óbudai gyertyaműhelyébe betérni felér egy időutazással, amelynek során a számtalan színű és formájú gyertya mellett a mindig szívélyes fogadtatás sosem marad el.

1034 Budapest, Bécsi út 93.

blank
Fotó: Szász Marcell

Nyitókép: Andyourstories