5 apartmanház a Balaton partján, amibe beleszerettünk

Egy ideális világban saját balatoni nyaralónk van, és a nyugdíjba vonulásunk után a tó szomszédságában, idilli környezetben éldegélünk. Megnéztük, mire költhetnénk a pénzünket a Balatonnál, és a lehetőségek láttán felébredt bennünk a befektetési kedv!

Mindegy, hogy a gyerekkori családi nyaralás, vagy egy pár évvel ezelőtti, strandolós-fesztiválozós kiruccanás miatt akartunk pár napot a Balatonon tölteni, mindig versenyt kellett futnunk az idővel, nehogy a legjobb szálláslehetőségekre lecsapjon valaki előttünk. Most, hogy a külföldi utak helyett sokan nagy tavunk felé vették az irányt és alig maradt foglalható időpont a szálláshelyeken, arra gondoltunk, milyen jó volna, ha ott várna bennünket a saját, tetszésünk szerint kialakított nyaralónk. Természetesen sétányi távolságra a vízparttól.

Balaton

Kíváncsiságból rápillantottunk a jelenlegi ingatlankörképre, és egyből feltűnt, hogy a balatoni ingatlanok 2020-ban az átlagosnál is keresettebbek lettek. Főleg a 28-35 nm nagyságú, stúdió méretű lakásokra van igény, jellemzően a nagyobb településeken, ahol akár életvitelszerűen is tartózkodhatnánk. A koronavírus első hulláma után az egekbe szöktek az árak, jelenleg viszont stagnálás tapasztalható. Ideje cselekedni, ha valakinek megadatik a befektetés lehetősége!

Ezeket a tippeket fogadd meg

Számos projekt fut jelenleg a Balatonnál, melyek közül azok ígérnek garantált és viszonylag gyors megvalósulást, amelyek meglévő ingatlanok teljes körű felújításával készülnek el. (Lentebb bemutatunk 5 lélekgyönyörködtetőt közülük.) Ennek az az oka, hogy esetükben nem kell arra számítani, hogy bármilyen, a járvány okozta jövőbeni korlátozás akadályt gördít a kivitelezők elé. A beruházó kiválasztásakor legyen fontos szempont, hogy jól ismerje a helyi szabályozásokat és előírásokat. Ha teljesen biztosra mennél, olyan építtetőt bízz meg, aki több sikeres projektet lebonyolított már a Balaton környékén. A meglévő, felújításra kerülő és nem ritkán vízközeli épületekben az átlagosnál jutányosabb áron kínálnak ingatlanokat, a drága balatoni ingatlanpiacon akár már 16 millió forintért.

Balaton Beach House

Látnod kell a Balaton Beach House projektjeit!

A vízpart közeli apartmanok és stúdiólakások szakértője öt projekt keretében kínál mesés, nem csak nyaralónak alkalmas ingatlanokat, jó áron. A panorámás, balatoni ősfás környezetben elhelyezkedő, fonyódi Provence Apartmanház egy teljes körű felújítás eredménye, és olyan garzonokat alakítottak ki benne, amelyek minden kényelmi extrával el lettek látva. Lakóingatlannak minősülnek, ezért adott a többévszakos tartózkodás lehetősége. A környék nyugalmát a Provence Apartmentsről készült fotók is közvetítik; szinte látjuk magunkat az erkélyen álldogálva, a távolba merengve.

Balaton Beach House
Provence Apartments (látványterv)

Azért még nem horgonyozunk le teljesen Fonyódon, mert az olasz stílusú, siófoki Villa Novecentótól teljesen leesett az állunk. A nívós, külső és belső felújításon áteső épület a városközpontban található meg, és különleges, egyedi enteriőrt terveztek neki. A beruházás első üteme jövő márciusban zárul, addig 10 lakás készül el, melyek mindegyike praktikus elrendezésű, világos, modern belső térrel. A látványtervek alapján semmi kétségünk nincs arról, hogy igaz, amit írnak róla: álomnyaralók egy álomépületben. Elpihengetnénk ott egy pohár Aperollal a kézben, úgy olaszosan.

Villa Novecento
Villa Novecento (látványterv)

És ha már Siófok, a 2020. december 31-én átadandó Sió Gardent és annak kilenc nyaralóját sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Három szóban úgy jellemeznénk: tágas, igényes, világos. A déli part fővárosának tartott nyaralóváros Fő utcájában, a legfontosabb szolgáltatóktól karnyújtásnyira, könnyen megközelíthető helyen van. Nagy előnye, hogy az M7-es autópálya lehajtótól mindössze 5-10 perc autóútra fekszik. A  vízpart közeli apartmanok és stúdiólakások építtetője, a Balaton Beach House által teljeskörűen felújított épület a nyári pezsgést nem megvetőknek és a Balaton szépségét minden évszakban értékelőknek kiváló választás.

Sió Garden
Sió Garden (látványterv)

Hévízen szintén „pincétől a padlásig” felújított, prémium kategóriás apartmanok keresik új tulajdonosukat, a tófürdőtől alig néhány percre, a Tópart Apartments-ben. A pihenésre télen és nyáron is van lehetőség, jó idő esetén például a komplexumhoz tartozó óriási, ősfás kertben. A város barátságos, nyugodt környezete és páratlan, tőzegmedrű, melegvizű tava úgy vonzza a hazai és külföldi látogatókat, hogy a főszezonban szinte lehetetlen szabad szállást találni. Nem is kell, ha ott a saját nyaraló, amelyre az év minden részében találni érdeklődőt, ez pedig nem elhanyagolható, amennyiben az ingatlankiadás szerepel a célok között.

Hévíz
Tópart Apartments (látványterv)

A Balaton romantikusabb oldala vonz? A lellei Vincellér Ház misztikus miliőjét annyira szeretni fogod, hogy minden évszakban ott akarsz majd lenni. A tornácos, azokba a bizonyos régi szép időkbe repítő dizájn és a modern, klasszikus elrendezésű apartmanok találkozása izgalmas a szemnek, hozzá hasonlót ritkán látni. Két távoli világ elemei vegyülnek, az eredmény mégis otthonos, és nagyon hangulatos. A vízpart közeli apartmanok és stúdiólakások szakértőjének lellei projektje a békebeli balatoni nyarakat idézi, végeláthatatlan nyugalmat sugározva. Ha ez a szíved vágya, most már tudod, merre találod.

Vincellér Ház (látványterv)
Vincellér Ház (látványterv)