Itt az új magyar gin, a Mrs Millicent

Új magyar gint dobtak piacra Mrs Millicent néven, amely a prémium pálinkáiról ismert Bestillo főzdéjéből került ki két év kísérletezés után.

A Mrs Millicent név sokak számára ismerős lehet, mert Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének egyik karakterétől kölcsönözték. Miss Millicent Ingram egy gazdag, fiatal amerikai nő, aki művészettörténetet tanul és tanulmányútra érkezett Európába. Ott találkozik a regény főhősével, Mihállyal. Fesztelen, lendületes, naiv és üdítő. A gint ebből a miliőből ragadták ki készítői. A történet elképzelt folytatása, hogy a kisasszony természetét nem megtagadva befejezi tanulmányait, megházasodik, és speakeasy bárokat nyit. Ezek a bárok még a szesztilalom idején voltak jellemzőek, csak a titkos jelszó ismeretében lehetett belépni, feltéve ha az őr arra érdemesnek ítélte meg az ajtó előtt állót.

A Mrs Millicent egy újhullámos gin, melynek ízében nem a boróka dominál, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek friss, egyedi elegye bontakozik ki benne. Botanikai jellege miatt hangsúlyos íze és illata van, ezért önmagában is tökéletesen megállja a helyét, illetve olyan koktélokat érdemes belőle keverni, amelyekben érvényesülhet. Természetesen nem feledkezhetünk meg a gintonikról sem: lágyabb, selymesebb tonikot javasolnak hozzá a készítői, de a szénsav, a jó behűtés, pár szem tasmán bors és friss gyömbér is nagyon sokat tehet hozzá az italhoz.

A Mrs Millicent kapható többek között a Bortársaságnál és a budapesti reptér duty free shopjában.