Nekünk a Balaton: 7 Balaton-ihlette ajándékötlet

Karácsony közeledtével egyre több fejtörést okoz, mivel lephetnénk meg szeretteinket. A következő összeállításunkban, azoknak szeretnénk kedveskedni, akiknek családtagja vagy közeli barátja rajong a magyar tengerért.

BalatonBor

Mivel egyszerűen lehetetlen úgy elutazni a Balatonra, hogy ne kóstoljuk meg a kiváló helyi borokat, tanácsoljuk, egy üveggel otthonra is vigyél magaddal. Mi az olaszrizlingből készült BalatonBort ajánljuk, mely a könnyedebb ételekhez, halakhoz illik a leginkább. A bor különlegessége, hogy a Balatoni Kör összefogásából született és több pincészetben is érlelik.

Szolis Carlos Design

A Szolis Carlos csapata 2019 nyarán kezdett el képeslapokat tervezni a Balatonra, mert kaptak egy fülest, hogy szegényes a felhozatal. Saját látomásaikat próbálják megfogható képekre fogalmazni, így kezdtek bele a  korlátozott példányszámú, egyedi üdvözlőlapok gyártásába. Nézd meg a képeslapjaikat, és rendelj belőlük, amennyit csak szeretnél!

Mirc Jewellery

A Mirc-ékszerek egyedileg kézzel készült termékek. A 925-ös finomságú ezüst, balatoni medállal ellátott karkötőit könnyen méretre állíthatod, a rajta lévő csomók segítségével, ráadásul a fonal színét is kiválaszthatod.

Luminor Design

A Luminor Design 2012-től örvendeztet meg minket különleges borospohár-lámpásaival. A pohárra húzott papírruhák között találsz népi motívumúakat és olyanokat is, melyek balatoni tematikájúak. A nem mindennapi poharakat országszerte több városban, online pedig e-mailben van lehetőségünk megrendelni.

Balatoni szappan

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Termék előállítóiként, a Balatoni szappan hagyományos módon főzött szappanok, prémium borotvaszappanok, kecsketejes- és gyógynövényes szappanok készítésével foglalkozik, egyéni igények szerint is, megrendelni őket Facebook-üzenetben és telefonon tudjuk.

Zimek Pálinka Manufaktúra

A Zimek házaspár a 90-es években kezdett pálinkafőzéssel foglalkozni, először csak bérfőzéssel, kistételben. Párlataik előállításakor kizárólag Balaton-környéki gyümölcsöket használnak fel, azokból is a legjobbakat. Így jöhet létre az a rendkívüli minőség, melyet évek óta képviselnek, és amelynek elismerésüket köszönhetik. Webshopjukban nemcsak kiváló szíverősítőik közül válogathatunk, de pálinkás pohárral és ajándékutalvánnyal is meglephetjük szeretteinket!

Art Hekk

A női és férfi ruhákat, táskákat is gyártó Art Hekk központi motívuma a Balaton emblematikus étele, a hekk. A pólókon, pulóvereken, sőt dekorációs tárgyakon is látható halak vidám és üde színfoltjai lehetnek bárki ruhatárának vagy otthonának.