Kató Néni finom kürtőskalácsai is ott lesznek az adventi vásáron

A nagymama süteményeinek nincsen párja, a mennyeien édes illatok és ízek felejthetetlen gyermekkori emlékként élnek bennünk. A Kató Néni Finomságai Kft. alapítói azzal a céllal hozták létre kürtőskalácsot készítő üzletüket, hogy hagyományos recepteken keresztül visszarepítsenek minket azokba az időkbe, amelyekre olyan nagy szeretettel gondolunk vissza.

Tudtad, hogy a kürtőskalács egy süteményféleség, ami a dorongon sült desszertek családjába tartozik? Régebben főleg ünnepi alkalmakra készítették, de ma már a mindennapok részévé vált a fogyasztása. Készítése során az édes kelt tésztából sodort tésztaszalagot kúp alakú sütődorongra tekerik fel úgy, hogy a tésztacsíkok széle egymásra tapad és egybesül, majd ezt kristálycukorba hengergetik és aranybarnára sütik. Ekkor a kürtőskalácsra tapadt cukor karamellizálódik és fényes, ropogós bevonatot képez. Miután a finomság megsült, a még forró kalácsot megforgatják cukorral kevert fahéjporban, kakaóporban vagy apróra tört dióbélben.

A tradíciók mellett a Kató Néni Downtown csapata törekszik az új trendek és vásárlói igények gyors lekövetésére, így megcsavarták kicsit ezt a tradicionális süteményt. Tölcsérformát csináltak belőle és fagylalttal vagy mousse krémmel töltik meg. Ha szeretnél visszamenni az időben és átélni az eredeti magyar tradíciókat, vagy szimplán a kíváncsibbak közé tartozol és boldogan kipróbálnál valami újat, ne habozz, látogass el standjukhoz a bazilika Adventi Vásárán! A forró kürtőskalács szíved-lelked felmelegíti majd, és általa megtapasztalhatod, milyen az igazi karácsonyi hangulat.

1051 Budapest, Október 6. utca