Nyári grillpartit ad az ARAZ a város szívében

Mit szólnál, ha lehetséges lenne úgy kertipartira menni a fővárosban, hogy nem kell elhagynod a városközpontot? A hetedik kerület szívében, a Dohány utca 42. alatt található ARAZ Étterem elhozza Budapest belvárosába a grillszezon illatait és ízeit: a nyár folyamán minden második pénteken BBQ partiknak ad otthont. A Funzine két szerkesztője ellátogatott a patinás vendéglátóhelyre, hogy megnézzék, milyen hangulatban telnek ott a péntek esték.

fotó: Németh Kriszti

Miután keresztülsétáltunk az ARAZ Étterem arany-fekete árnyalatok uralta belső terén, egy tágas belső udvaron lyukadtunk ki, amelyet egy fekete-fehér, a 20. századi mindennapokat idéző falfestmény tesz különlegessé. A leginkább figyelemfelkeltő tárgy a teraszon mégis a buja növényzet és kellemes nyáresti fények között magasló grillsütő volt, amelyen egy barátságos séf sütötte megállás nélkül a fűszeres húsokat, mennyei illatot szétárasztva a térben. Miközben orrunkat megtöltötte a grillillatfelhő, DJ Starsky latinos dallamai kényeztették a hallójáratainkat.

fotó: Németh Kriszti

Az ARAZ este hétkor kezdődő kertipartija, akárcsak egy baráti összejövetelen, szedd magad koncepción alapszik: fehér terítős zsúrkocsik tolonganak egymás mögött az udvar egyik sarkában, jól megpakolva az amerikai BBQ-partik ihlette ételekkel. Az asztalról természetesen nem hiányozhat a vajas csöves kukorica levével főzve, az amerikai káposztasaláta, a csípős csirkeszárny, a grillkolbász és a héjában sült burgonya, de összeállíthatjuk akár saját hamburgerünket is friss zöldségekből, házi szószokból, buciból és húspogácsából, egyenesen a grillről. A csábító ételkínálaton kívül, a nyári szezon legnépszerűbb italai is benne vannak az árban: rozéfröccs, csapolt sör, Aperol Spritz és különféle ízesítésű limonádék. Jó hír még, hogy bármennyit ehetünk-ihatunk egy fix összegért (8900 forint/fő), úgyhogy itt az ideje végre szabadjára engedni a bennünk lévő gasztrohedonistát!

fotó: Németh Kriszti

Mielőtt elindultunk a ételmelegítők felé, koccintottunk a péntekre egy pohár Aperol Spritzzel. Bevalljuk, a bőség zavarában nem volt egyszerű eldönteni, mivel kezdjük a vacsorát. A mennyei illatok kereszttüzében végül mind más irányba mentünk: egyikünk a krémesen finom avokádós uborkalevest nézte ki magának, aminek a hozzá kínált pirított mogyoró kölcsönzött izgalmas textúrát, másikunk az étteremben elhelyezett hidegtálas fogásokat vette célba és egy adag marinált lazacsalátával tért vissza az asztalhoz. A főételek közül nem tudtunk ellenállni a cornflakes-be forgatott ropogós, fűszeres csirkeszárnyaknak, amiket szépen nyakon öntöttünk a melléjük készített BBQ szósszal. Köretként kipróbáltuk az elmaradhatatlan fóliás burgonyát fűszeres tejföllel, a meglepően finom sós-korianderes amerikai palacsintát, és az ARAZ házi marhaburgerét, frissen, a szemünk előtt megsütött húspogácsával.

fotó: Németh Kriszti

Talán most azt feltételeznéd, hogy ennyi étel után eszünkbe sem jutott volna elkanyarodni a desszertek felé, de tévedsz! Az igaz, hogy éhes már egyikünk sem volt, de keményebb fából faragtak minket annál, mint hogy a célvonal előtt bedobjuk a törülközőt. Az egyébként helyben készült desszertek olyan jól néztek ki, hogy nem bírtunk ellenállni: a kínálatban amerikai almás pite, sajttorta, és sok más mellett a krémes, édes, de nem túl édes red velvet tortaszelet is helyet kapott, mindkettőnk számára megkoronázva az amúgy is üdítő vacsorát.

fotó: Németh Kriszti

Az ízlelőbimbóinknak nem maradt hiányérzete, és az egész esténknek olyan hangulata volt, mintha egy amerikai család kerti partiján üldögéltünk volna. A háttérben kellemes zene szólt, a levegőben ínycsiklandó füstös illatok kavarogtak, mi pedig jókedvűen beszélgettünk és nagyokat nevettünk. A tény, hogy mindez a belvárosban történt, csak tovább fokozza az élményt. Szívből ajánljuk!

Szerencsi Évi & Sutus Dolli
Fotók: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

A nyári grillpartik időpontjai:

július 19.
augusztus 2. 16. és 30.