Előre is elnézést kérek Petőfi Sándortól!
Interjú Papp Szabival

Papp Szabi már visszatérő jelenség a Red Bull Pilvakeren. Otthonosan mozog a színpadon, mintha a kisujjában lenne, hogyan kell március 15-e üzenetét a 21. században lényegre törően és egyértelműen átadni. Rutinossága a színpadról lelépve sem múlik el, közvetlenül és lelkesen válaszol kérdéseimre.

Órák óta nyomjátok a próbát. Hogy vagy?

Nyakig benne vagyunk, de jó minden. Itt minden nap szombat van.

Trokán Nóra és Szivák Zsolt arról beszélt nekünk, mennyire családias itt a légkör. Te is így érzed?

Családdá fajulunk. Nyilván mindenkinek van előélete, amivel nagyjából képben is vagyunk, mindenki ismer már mindenkit. Idén harmadjára vagyok ebben a produkcióban, egyre több szerepléssel, de kutya kötelességem megemlíteni, hogy én itt a legapróbb fogaskerék vagyok, csak a refrént éneklem. Hogy ezek a csávók itt mellettem a színpadon hogy tudnak ennyi szöveget megjegyezni, az egy külön ügy.

kép: Németh Krisztina

Hogyan alakult ki, hogy melyik dalban vegyél részt előadóként vagy zeneíróként?

Flour Tomi találta ki, hogy ugorjak be a Pilvakerbe. A Tiszta szívvel dalnál például, a refrén, amit én nyomok szöveghű, a többit meg a rapperek megírták. Ezt a mezsgyét követjük az Egy életem egy halálom című dalban. A Márciusi ifjakban, ami egy új dal lett a Pilvaker tracklistáján, zeneszerzőként is részt vettem. Hárman pakoltuk össze, úgy, hogy egy érzelmi hullámvasút legyen a végeredmény. A refrénnél a buzdítóbb, ritmikailag legjobb sorokat picit felcseréltem a Márciusi ifjakban, hogy eljussunk a kívánt hatásig, úgyhogy előre is elnézést kérek Petőfi Sándortól!

A Tiszta szívvelt épp az imént adtad elő, nagyon jól állt. Pedig nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen hazafias, márciusi ifjú veszett el benned…

Pedig óriási márciusi ifjú vagyok, függetlenül attól, hogy februárban születtem. Valahol szerintem mindenki magának érzi a nemzet nagyjait, akik arra buzdították a népet, hogy merjék kimondani az igazságot, tegyenek azért, hogy jobb legyen az életük. Ahogy azoknak a munkásságát nézem, akik benne vannak ebben a produkcióban, úgy látom, mindenkiben benne van egy kis fricska, egy kis lázadás.

kép: Németh Krisztina

Benned is?

Abszolút! Ezért hívtak ide. Harsány és heves vagyok, pont egy ilyen forradalmi attitűd kell ide. A másik ok, amiért itt vagyok, a rock, ha lehet így mondani, az én felelősségem, hogy legyen egy kis rock and roll a Pilvakerben.

kép: Németh Krisztina

Rekordgyorsasággal fogytak el a jegyek. Szerinted kik a Pilvaker legnagyobb rajongói?

Azok, akik szeretik, hogy ütemre szövegelnek az arcok és odavannak a hip-hopért vagy a rappért, amik között én nem is tudom, hogy mi a különbség. Elég nagy zenei forradalom indult el Magyarországon, ott a Punnany, a Halott Pénz, a Wellhello. Az ilyen típusú zene kedvelői most egyszerre láthatják a szerelmeiket a színpadon.

Képek: Németh Krisztina