Egy isteni leves, ami nélkül nem lehet teljes a karácsonyi menü! – RECEPT

Miután a Felelős Gasztrohős megosztott velünk néhány tippet, hogyan ünnepelhetjük meg a karácsonyt kicsit környezettudatosabban, egy fantasztikusan finom téli recepttel is meglepnek minket. A karakteres ízű gyömbéres répaleves egyetlen karácsonyi menüről sem hiányozhat!

Hozzávalók:

  • 600 g sárgarépa (bio)
  • 1 ek frissen aprított gyömbér
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek curry fűszerkeverék
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 l alaplé
  • olaj vagy vaj

Elkészítés:

A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyömbért. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és a curry fűszerkeveréket, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, átforgatjuk, sózzuk és felöntjük az alaplével. Közepes lángon addig főzzük, míg a répa meg nem puhul. Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és utána összeturmixoljuk.

Ízlés szerint egy kis tejföllel, magokkal, vagy akár ízesítetlen pattogatott kukoricával tálalható.

Recept: Felelős Gasztrohős