Így ünnepeld meg a nemzetközi Duna-napot!

A Duna nélkül el sem tudnánk képzelni Budapestet, hiszen a városkép meghatározó része, és az ország történelmében számos alkalommal jutott jelentős szerephez. A nemzetközi Duna-nap alkalmából összeszedtük a folyóhoz köthető kedvenc elfoglaltságainkat, amelyeket neked is szívesen ajánlunk.

Európa egyik legnagyobb folyója, a Duna megérdemli az ünneplést. A Duna vízgyűjtő országainak összefogásával a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának 10. évfordulója (2004) óta minden év június 29. napját a folyónak szentelik azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet vitathatatlan természeti értékeire, amelyek összekötő szerepet töltenek be az egyes országok között.

Így ünnepeld meg!

#1 Adózz a jeles eseménynek egy fotóval, háttérben a Dunával! Siklóval gyorsan feljuthatsz a Budai Várhoz, ahonnan csodás panoráma tárul eléd, és olyan építészeti különlegességek, mint a Mátyás-templom és a Halászbástya.

#2 Húzz kényelmes cipőt, és irány a Gellért-hegy! A napi testmozgás felfedezése mellett a gyönyörű kilátás is kárpótolni fog fáradalmaidért.

#3 Boroznál a Duna-parton? A Lánchíd északi lábánál vár a Pontoon, ahol a folyóhoz közel, idilli környezetben élvezheted a finom hegyi nedűt.

#4 A Rudas Termálfürdő egyik medencéjéből egyedülálló kilátás nyílik a Dunára. Térj be pár ellazító órára, és gyönyörködj Budapest legszebb látnivalóiban!

#5 A budapesti 2-es villamost gyakran emlegetik városnéző közlekedési eszközként, mivel olyan látványosságok mellett halad el, mint a Parlament, a Vigadó, a Lánchíd, a MÜPA, és a Nemzeti Színház. Az út bőven megéri egy vonaljegy árát!

#6 Fedezd fel (akár újra) a gyönyörű Szentendrét, és lángosozz a folyóparton!

#7 Vár Budapest zöld oázisa, a Margitsziget! Ha arra jársz, üldögélj a zenélő szökőkútnál, keress egy szabad padot a part közelében, vagy piknikezz a fűben!