Bevált napozási tippek a tökéletes barnaságért

Mielőtt magadra öltenéd kedvenc flip-flop papucsodat és törölközővel a kezedben egyenesen a strand felé vennéd az irányt, gondold át, mit tehetsz a biztonságos napozás érdekében. Tippjeinkkel biztosra veheted, hogy bőröd selymes, bronzos ragyogással hálálja meg a törődést.

napozás

Ügyelj a napvédelemre!

A naptej használata napozáskor minden esetben kötelező! Ne légy türelmetlen, és ne a gyors eredményre hajts, hiszen a bőr 10 naponta megújul, így minél hosszabb a barnulás folyamata, a szerzett szín annál tartósabb lesz. Alkalmazd a naptejet kétóránként, és amint a vízből a partra érsz, így nem fog leégni a bőröd.

Funzine-tipp: A spray formájában kapható Clinique Sun naptej (SPF 30-as fényvédelemmel) az egyik nagy kedvencünk, mert nagyon egyszerű a felvitele, könnyen beszívódik, és nem hagy zsíros érzést maga után. Ráadásul amiatt sem kell aggódnunk, hogy egyenlőtlen mennyiség kerül belőle a testünk különböző részeire.

Radírozz!

Ne felejts el rendszeresen radírozni! Az elhalt hámsejtek így nem gátolják meg a napsugarakat abban, hogy tegyék a dolgukat. Ha kihagyod a hámlasztást, hamar egyenetlen barnulást fogsz tapasztalni, pedig egy olyan egyszerű lépésről van szó, amit akár házi bőrradírral is elvégezhetsz. Csupán annyit kell tenned, hogy összekeversz egy kevés nagyobb szemcséjű cukrot mézzel, őrölt kávéval és olíva olajjal, majd óvatosan, masszírozó mozdulatokkal felviszed a bőrödre. Voliá!

Hidratálj!

Tápláld a bőröd testápolóval már a napozás előtti éjszakán, a problémás, szárazabb területekre külön gondot fordítva. Ahol a leggyorsabban beszívódik a krém, alkalmazz nagyobb mennyiséget! Két legyet üthetsz egy csapásra, ha olyan testápolót választasz, ami egyben a napvédelemre is alkalmas. A folyadékbevitelre is fordíts figyelmet, hogy minél jobb legyen a bőröd hidratáltsága.

Funzine tipp: A hosszantartó napbarnítottságért alkalmazd a Sisley After Sun hidratáló testkrémét napozás után! A hosszabb ideig napon töltött idő megviseli a bőrt, ezért jól fog jönni egy klassz tápláló krém, ami a regeneráló hatású shea vaj mellett tápanyagokban gazdag andirobaolajjal segít visszaállítani bőröd hidratáltságát.

Fordulj!

Nyilván te sem szeretnél úgy járni, mint Ross a Jóbarátokból, aki véletlenül csak az egyik oldalát barnította le, de azt jó alaposan. Ha tökéletes, bronzos bőrszínre áhítozol tested minden pontján, 15-30 percenként fordulj meg a napozóágyon, hogy egyenletesen megfoghasson a nap. Ne felejtsd el a testedtől távolabb pihentetni a karod, hogy az oldalad is elérjék a napsugarak.

Zuhanyozz napozás után!

Szabadulj meg a felesleges naptejtől és bőrvédő olajoktól, valamint a homoktól, esetleg a sótól (ha tenger mellett pihensz), így sokkal selymesebb lesz a bőröd. Zuhanyzás után hidratálj aloe verás testápolóval, ami segít megnyugtatni a napcsókolta bőrt.