Ropi, szilveszteri köntösben avagy grissini egy kicsit másképp – RECEPT

Ha ma este házibuliba vagy hivatalos, vagy te magad tartasz egy partit otthon, de még nem tudod, mivel készülj, mutatunk egy remek, könnyen és gyorsan elkészíthető receptet. Ez a grissini, vagyis a mi “szilveszteri ropink”, amit érdekes értelmeztünk újjá. 

Hozzávalók

  • 280g grissini (vastag ropi)
  • 340g fehércsokoládé
  • 1-2 evőkanál margarin
  • különböző szórócukrok

Elkészítés

  1. A mikrohullámú sütőben olvasszuk össze a csokoládét és a margarint egy magas, karcsú edényben ,gyakran kevergetve
  2. Mártsuk bele a rudakat addig, amíg beleérnek a krémbe. Rögtön szórjuk meg a kiválasztott cukorral.
  3. Tegyük sütőpapírra, és hagyjuk állni, amíg a máz megszilárdul.
  4. Lezárva, szobahőmérsékleten tároljuk.

A receptért köszönet Csigó Zitának. További finom recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.