A szilveszteri bulik elengedhetetlen kelléke: Pezsgős narancszselé – RECEPT

A szilveszteri bulikat is illik feldobni néhány finomsággal, például az finom és  különleges pezsgős narancslével. Képzeljétek el, hogy milyen jól mutat majd a házibulidon, ha az üres poharak mellé felsorakoztattok pár kanalazós „italt” is, ami garantáltan a vendégek kedvence lesz! A megadott zselatinmennyiség puha, remegős állagot fog eredményezni.

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 1 teáskanál porzselatin
  • 1 dl száraz pezsgő
  • kevés aszalt áfonya a díszítéshez

Elkészítés

  1. A narancslevet átszűrjük, majd egy kis lábasba öntjük. Hozzászórjuk a zselatinport, és kevergetve forráspontig hevítjük.
  2. Összekeverjük a pezsgővel, pohárba töltjük és hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük 3-4 órára. Aszalt áfonyaszemekkel díszítve tálaljuk.

A receptért köszönet Csigó Zitának. További finom recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.