Goodbye summer! – Nyárbúcsúztató programajánlónk

Elérkeztünk a nyár utolsó hétvégéjéhez, de nincs okunk a szomorkodásra, hiszen ez a pár nap is szuper programokat tartogat. Arról meg nem is beszélve, hogy a fővárosi pezsgés ősszel sem áll le!

Csütörtök – augusztus 24.

Magashegyi Underground: Szimfonikus Remixkoncert

A 10 éves jubileumát ünneplő, népszerű Magashegyi Underground tavaly nyáron hatalmas sikerrel lépett fel szimfonikus zenekari kísérettel a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A koncert ereje nemcsak az ismert dalok teljesebb hangzással megszólaló különleges átdolgozásaiban rejlett, hanem a zenei világhoz szervesen kapcsolódó színpadi látvány is elvarázsolta a hallgatóságot. A Szimfonikus Remix Koncert sikere után az idei évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad hangulatos zöld környezetében csendülnek fel a jól ismert slágerek egy még látványosabb, kifejezetten erre az alkalomra készülő színpadi verzióban. Részletekért katt ide!

Pure Lust All Nighter at Pontoon

Ott folytatják, ahol abbahagyták! A Pure Lust csapatnak hála a csütörtök esték inkább egy óriási pénteki esti hepajra hasonlítanak! Egyértelmű volt, hogy ismételni kell. Szóval a naplemente után, fogyóban lévő koktélok szürcsőgő hangjára és a legnaposabb zenékre táncolunk reggelig. További infót itt találsz.

Szőke Szandra Quintet

A Szőke Szandra Quintet 2014-ben alakult a hazai jazz elismert, kiváló művészeiből. Memory Palace című lemezük sikerrel debütált itthon és külföldön egyaránt, az album címadó dala a VII. Jazzy Dalversenyen dobogós helyet ért el. Zenei koncepciójukban a hangsúly a saját szerzeményeken van, de megfér mellettük egy-egy versfeldolgozás, s akár egy Kimnowak-sláger is. Dalaikban a szöveg egyenrangú fontosságú a muzsikával, s a történet a dallamokban is tükröződik. A jegyekről és további részletekről itt olvashatsz.

 

Hübris Nitro Night Out × BeerCompany Sörterasz

Már megint Hübris a Beer Co. csapjain. A legutóbbi csapfoglalás sikerén felbuzdulva újra megszálljuk a Beer Co. teraszát, hogy integessünk a nyárnak és a Dunának egyszerre. A nyarat lezárandó kábulatot viszont nem szeretnénk túl lazára fogni, ezért egy kicsit megfűszerezzük az eseményt: Egy hordó Halál dry stouttal a következőt fogjuk csinálni: előszor kiengedjük a sörből az összes benne lévő szén-dioxidot, mindent, teljesen lapos lesz. Majd egy 4 napos kúra erejéig rákötjük egy nitrogén palackra. 4 napon keresztül fogjuk etetni a nitrogént a sörrel, szépen lassan feltöltve azt. Hogy mi lesz az eredménye? Fogalmunk sincs. Viszont azt reméljük, hogy a legkrémesebb, torkunkat simogató gyöngycseppként legördülő éjfekete dry stout lesz a munka gyümölcse. Ha te is megkóstolnád, bővebb infóért katt ide!

 

Strand Fesztivál 2017

A fesztivál Nagyszínpadára olyan világsztárok érkeznek, akiknek köszönhetően a Balaton-part legjobb koncertjeire számíthatnak a fesztiválozók. A STRAND Fesztivál Nagyszínpadára érkezik a brit You Me at Six legénysége, akik gitárcentrikus zenéjükkel egyszerre idézik meg a popos dallamokat és a zúzósabb riffeket. Az EDM-house vonalat erősíti a számos díjjal kitüntetett norvég DJ-producer, Alan Walker. Wilkonson energikus, élő produkcióval mutatkozik be. Berlin nyüzsgő elektronikus zenei közegéből jön Alle Farben, a svéd house-színteret pedig a Vigiland képviseli majd. És ez még csak a jéghegy csúcsa! Ha tudni akarod még, kik lépnek fel a fesztiválon, kattints ide.

 

B my Lake Festival 2017

Bár még csak ötödik alkalommal rendezik meg a B my Lake Festivalt, máris Közép-Európa legnagyobb szabadtéri elektronikus fesztiváljá nőtte ki magát, ahol rengeteg világhíres DJ szórakoztatja a Zamárdiban összegyűlt közönségét. Idén többek között Sven Väth, Solomun, Loco Dice, Adam Beyer, Dixon, Sam Paganini fogja felejthetetlenné tenni a bulit. Addig, engedjünk egy kis teret Adam Beyernek, hogy segítsen ráhangolódni minket a bulira. Infó: itt!

 

Péntek – augusztus 25.

Kéknyúl // KOBUCI

A Kéknyúl Hammond Band különleges formáció: hazánkban egyedülálló felállásban játszik szórakoztatónak mondható orgonás jazz-funk-bluest. A vezető szerep mellett a basszus is a Hammond orgonára hárul, amely mellett dob, gitár és impozáns fúvós kar játssza saját szerzeményeit. A zenekar havi rendszerességgel játszik Budapesten: a legnagyobb bulihelyeken és a vérbeli, füstös pincekocsmákban egyaránt fellép – mindemellett több nyári fesztiválon is koncertezett már. A zenekar alapítója a Qualitonsból is ismert a Hammond-mániás Premecz Mátyás, – aki, hogy ne maradjunk minőségi orgonaszó nélkül, éves országos Hammond fesztivált szervez. A részleteket itt találod.

 

International Love Affair I Fogas

Hedonista zenetörténet óráinkon gond nélkül összerántunk több száz önfeledten riszáló embert a világ minden tájáról. Nálunk jól megfér egymás mellett a detroiti garázsrock, a Motown souljával, a 70-es évek brit punkja a korszak New York-i diszkójával, a blues a glamrockkal, hogy aztán ezredforduló alternatív popzenéjével adjuk meg a végső lökést.

 

2. Bonita / Latin & Reggaeton All Night Long / Yellow

Hola Bonita! A pesti éjszaka lüktetése latin ritmusra vált. Péntekenként a Yellow-ban éltet a zene, a szabadság és a tánc. Latin és reggaeton dallamok, jeges koktélok és forró éjszakák várnak rád. A YELLOW Budapest zenés-táncos szórakozóhelyen 19 órától a BP BARbq Downtown szállítja az Akácfa utcából már ismert, komoly húsokkal teli gasztronómiai kalandot. További infóért katt!

 

Warm-up Udvar # Jónás Vera + Drastik Putto akusztik

Jónás Vera Artisjus és Fonogram díjas énekes, dalszerző, gitáros a hazai könnyűzene egyedi színfoltja – összehasonlíthatatlan zenéjével és karakterével mindig újat alkot. Személyes hangvételű dalai akusztikus alapokra épülnek, melyeket némi élő elektronikával fűszerez. Stúdiófelvételein hallható hangmintáit, melyeket énekhangjával hoz létre, a színpadon élő egyenesben is megszólaltatja. Dalaiban a komolyabb, érett hangulatok mellett a kitörő fiatalos energia is fellelhető.

Ha te is belehallgatnál, nézz körül az eseménynél!

 

Budapest Rooftop Cinema bemutatja: Balaton Method

A Balaton Methodban 17 magyar zenekar – köztük a Quimby, a Middlemist Red, a Soerii & Poolek, az Elefánt, a Bin-Jip, a Subscribe -, valamint több száz további zenei közreműködő fogott össze, hogy elkészüljön Szimler Bálinték Kodály Method-videóinak egészestés lezárása. Két zenekar – a Punnany Massif és Akkezdet Phiai – ráadásul külön a Balaton Method számára egy-egy új dallal rukkolt elő. A Balaton Method az első magyar film, amely közösségi finanszírozással készült. A filmélmény részleteit itt találod.

Honeybeast / The Biebers / Budapest Park

A Budapest Park két ütős magyar együttessel zárja a nyarat. A 2012-ben alakult The Biebers hatfős csapata alkotja az ország egyik legkúlabb bandáját.  A A Honeybeast aranylemezes, magyar együttes, mely elektronikus pop-rock zenét játszik, s amely ezen a néven 2011-től működik, bár történetét – némileg eltérő formációban és néven – 2005-ig vezeti vissza. Első nagy sikereit az együttes 2010-ben érte el, majd a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőiként szereztek országos ismertséget.

Ha te is a Parkban tombolnál, nézz körül itt!

Oops #12 Last Minute

Ha olyan bulira vágysz, ahol szabad a szerelem, szabad a tánc, irány az Anker’t Oops bulikája! A DJ a ’80-as, ’90-es és az ezredforduló legjobb muzsikáiból csemegézik majd.

További infókért látogass el ide!

Szombat – augusztus 26.

Egyedül, Nőként a Nagyvilágban – Freedom X Fest / Brody Club Life

Vannak olyan dolgok, amiket azért nem osztok meg a blogon, mert nem vagyok benne biztos, hogy nem iratkozna le a férfiak fele. Szőrtelenítés, menstruáció, szex, párkapcsolatok, hogyan ne pakoljuk be a magassarkút és a többi fontos kérdés, ami nem biztos, hogy érdekli a férfiakat.

Ez alakalommal kicsit szabadabban beszélgetünk majd a tényleges veszélyekről, ezek elkerüléséről, és azokról a kérdésekről, amik javarészt a csajokat érdeklik vagy érintik.

Az előadás során nem csak tanácsokat, tippeket szeretnék majd adni, hanem sok kis történetet is elmesélek majd.

A előadásra a FreedomXFest keretin belül lesz megtartva és a helyek limitáltak. Ez a fesztivál sokkal többet ad, mint csak egy bakancslistát: segít megmutatni, milyen az élet szabadon, a mókuskeréken kívül.

Részleteket itt találsz!

Hozz magaddal egy ceruzát! / TOMS – Art on Me

TOMS és az Art on Me augusztusban közösen segít a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak az iskolakezdésben. Augusztus 14 és 31. között minden, a Madách téri vagy a Mammut1-ben található Art on Me üzletben megvásárolt TOMS cipő után (a kedvezményes árú cipők is számítanak), 1000 Ft-ot ajándékozunk az iskola tanulóinak. További részletek itt!

Nyáry Krisztián – Kaláka: Így szerettek ők

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei negyven magyar író, illetve művész híres-hírhedt szerelmi történeteinek kevésbé ismert vagy elfeledett részleteit dolgozza fel. A képes etűdök az érzelmeket és eseményeket feldolgozó művek mellett eredeti dokumentumok – levelek, naplórészletek, fényképek – segítségével hozzák közelebb a szereplőket az olvasóhoz. További infók itt!

HIGH SCHOOL MUSICAL PARTY // FRÖCCSTERASZ

Sokak kedvence filmje, musicale egy estére visszatér! Akik annó szerelmesek voltak Zac Efronba, azok ma már felnőttek, de egy estére a Fröccsterasz visszahozza tinikorunk szívmelengető dalait és táncait! További infók itt!

Women on Women – Totally 80’s / Toldi Klub

★ Cindy Lauper ★ Madonna ★ Jacko ★ Prince

Oh, azok a nyolcvanas évek! Válltömések, márványfarmerek, cicanadrágok, csuklószorítók, bokavédők tengere!  Nosztalgiázz egy igazi Dirty Dancing-estén, ahol körbevesz az erotika és a nyolcvanas évek dekadenciája! Tedd fel a legjobb glam make up-ot, vedd elő a szekrényből a kedvenc farmerdzsekid, és irány vissza a múltba! Részletek itt!

Vasárnap – augusztus 27.

KIOSK Sisha Nights

Amikor már vasárnap este rágörcsölnél a másnapi hétkezdésre, inkább menj a KIOSK-ba lazítani minden vasárnap 19:00 és 22:00 között… Hiszen Keleten tudják igazán, hogyan kell füstfelhővel elűzni a gondokat. További részletekért katt!

Adománygyűjtő ebéd / Szimpla Kert

Vasárnap a Szimpla Kertben várnak mindenkit, aki szeret finomakat enni és Magyarország egyetlen emberi jogi filmfesztiválját is támogatná. Közösségi főzésük bevételét a Verzió ingyenes diákprogramjára fordítják. A DiákVerzió filmjei különböző emberi jogi témák megvitatására adnak lehetőséget és segítenek megismerni a világot. Részletek itt!

Szabadtéri Swing Tánc / Várkert Bazár

Ingyenes Lindy Hop buli szabadtéren, faburkolattal! További infókért látogass el ide!

Édes Anna-musical – Az utolsó előadás!

A Budapesti Showszínház 2015-ben mutatta be Kosztolányi Dezső azonos című regényéből készült musical előadását, az Édes Anna musicalt. Az elmúlt két és fél évben a legtöbbet játszott hazai musicalként körbejárta az ország legfontosabb színpadait. A jelenleg is tartó nyári turné utolsó előadása lesz augusztus 27-én Csillebércen, ami egyben a darab utolsó előadása is! A darabtemetésre különleges extrákkal is készülnek a darab alkotói, így mindenképpen ajánljuk azoknak is, akik már látták, de természetesen legfőképpen azoknak, akik még nem! Részletek itt!