Limonádékörkép a fővárosban: 5 hely, ahol isteni a nyári frissítő

A harmincfokos tikkasztó hőségben mi másra vágyna az ember, mint egy hatalmas pohár gyümölcsös limonádéra? Az alábbi vendéglátóhelyeken új szintre emelték gyerekkorunk kedvenc italát, próbáljátok ki!

Ahoy! – Chocolate & Lemonade Bar

Budapest belvárosában két Ahoy! bár található, amelyek azt ígérik, a város leggyümölcsösebb limonádéját készítik el nekünk. Az 5 dl-es befőttes üvegben vagy 7 dl-es műanyag vödörben szervírozott kézműves limonádékat összesen 100, azaz száz különböző ízben kérhetjük. Van például bodzás, levendulás, erdei gyümölcsös, epres-kókuszos, málnás-mentás, de a tízféle alapíz bármilyen kombinációját megvalósítják a limonádé bárban. Az Ahoy! egyébként is erős nyári frissítők terén, van még náluk jeges csokoládé, shake, smoothie és persze jeges kávé is.

Forrás: Ahoy – Chocolate & Lemonade Bar (Facebook)

Fröccsterasz

A Budapest Óriáskerekének árnyékában fellelhető Fröccsteraszt több okból érdemes célba venni. Egyrészt azért, mert gyümölcsökkel megspékelt, isteni limonádét készítenek, és a kínálat meglehetősen gazdag: kapható például mentás, mangós, epres, passion, bodzás-mentás, sárgadinnyés és kiwis változat is. Másrészt, mert nyaranta frissítő párakapuk segítenek lehűteni az arra járókat. Oázis a város szívében, ahol a tér fái alatt, egy pohár hideg itallal a kézben édes megpihenni.

Forrás: Fröccsterasz (Facebook)

Szatyor Bár és Galéria

A budai oldal közösségi tere talán az egyik legfelkapottabb a környéken, hála a színes kulturális és művészeti programoknak, meg persze a különleges, eklektikus enteriőrnek. Ami a limonádé-felhozatalt illeti, klasszikus, epres-bazsalikomos, bodzás-uborkás, mentás-erdei gyümölcsös és maracujás-sárgadinnyés italok közül válogathatunk, de a málnás-mascarponés-hibiszkuszos shake és a csopaki őstermelőktől érkező házi készítésű szörpök is istenien hangzanak. A Hello Nyár kampányon belül június 30-ig 10% kedvezménnyel kaphatóak!

blank
Forrás: Szatyor Bár és Galéria (Facebook)

ZSIRÁF

Hangulatos fények, színes asztalok és székek, isteni frissítők várnak a Nyugati pályaudvar jobbján, az Eiffel téren! A szomjoltó innivalók között természetesen limonádé is akad, különféle, gyümölcsösebbnél gyümölcsösebb ízesítésekben. Esetenként koncertek, vagy focimeccsek közvetítése vonzza a tömegeket, és a lépcsők, ülőhelyek ilyenkor nagyon gyorsan megtelnek. Őket idézve: „Ugorj be ebédre, munka után, kétkeréken, gördeszkán vagy csak egy laza flip-flopban, a Zsiráf mindenhogy szeretni fog.” Az asztalfoglalás erősen ajánlott!

blank
Forrás: ZSIRÁF (Facebook)

Fellini Római Kultúrbisztró

Budapest belvárosától kicsit távolabb, de annál kellemesebb környezetben szürcsölheted limonádédat a Fellini napágyaiban a Római-parton. Lehet menni bringával, busszal vagy autóval, de úgyis minden út a Rómaira vezet. A friss, gyümölcsös házi limonádék mellett vannak csapolt sörök (például meggyes is), belga üveges sörök, facsart narancslé, sörkoktélok, de jegeskávé is. Ha a semmittevésben megéheznél, nassolhatsz tortilla chipset házi szósszal, mártogathatsz zöldségeket padlizsánkrémbe vagy hummuszba, de benyomhatsz egy paninit is.

blank
Forrás: Fellini Római Kultúrbisztró (Facebook)