5 egyetemmel kötött megállapodást a Wizz Air

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága új partnerségi megállapodást jelentett be a régió öt egyetemével. A sajtótájékoztatón Diederik Pen, a légitársaság ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója, továbbá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a lengyelországi Chelm Állami Egyetem, az Észt Repülési Akadémia és a litván Vilnius Gediminas Műszaki Egyetem képviselői írták alá az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot.

Európa egyik legdinamikusabban bővülő légitársaságaként egy gyorsan növekvő iparágban, a Wizz Air 2025-re megkétszerezi méretét, flottájához mintegy 100 új Airbus repülőgép csatlakozik. A vállalat folyamatosan toboroz légiközlekedési szakembereket, és a neves egyetemekkel kötött együttműködési megállapodás kölcsönösen előnyös platformot biztosít a feleknek: a WIZZ minőségi felsőoktatási háttérrel rendelkező fiatal tehetségeket tud felvenni, az egyetemek pedig kiváló karrierlehetőséget biztosíthatnak hallgatóiknak.

Az új partnerség egyedülálló lehetőséget nyújt az együttműködő egyetemek hallgatóinak, hogy betekintsenek az utasszállító pilóták mindennapjaiba. Ezen felül a WIZZ közvetlen hozzáférést biztosít a légitársaság felvételi folyamataihoz, segítve a legtehetségesebb kadétok első lépéseit karrierjük kezdetén.