Hét forrócsokizó a zimankós napokra

Egyre biztosabban haladunk a nagy téli cidrik felé, ezért úgy döntöttünk, még időben összeszedjük nektek a főváros legjobb forrócsokis helyeit, hogy szükség esetén rögtön tudjátok, merre kell menekülni! 


VinoWonka

A családi vállalkozásként működtetett VinoWonka, mint a főváros első számú csokoládés borbárja kézzel készített édességei és organikus magyar borai miatt vált messze földön híressé, ám a tél közeledtével egyre több forrócsoki rajongó is felfedezi magának a helyet, tejszínnel gőzölt csokipasztillás finomságaik ugyanis verhetetlenek!

1082 Budapest, Corvin sétány 2.


Csokoládia

A Csokoládia Manufaktúra a műfaj egyik legnagyobb budapesti szakértője, bonbonjaiknál jobbat nehezen találni, és természetesen a forrócsokik világában is otthonosan mozognak. A titkos recepten alapuló mennyei csodát kérhetjük ízesítés nélkül is, de fogyaszthatjuk chilivel, szegfűszeggel, mogyoróval, mandulával, vaníliával és karamellel, ezen felül pedig tejszínhabbal és csokireszelékkel tehetjük teljessé az összképet.

1114 Budapest, Könyves György u. 5.


Rengeteg RomKafé – Avagy Míves 2.0

Ez, az a teaház Budapesten, ahol kicsit mindenki otthon érezheti magát, és nem csak azért, mert mindenki találhat legalább egy macit, amilyenhez hasonló őrizte álmát. A romkocsmák hangulatát tökéletesen visszaadó Rengetegben a forrócsokoládék kínálata valósággal lélegzetelállító – több mint húsz fajta közül válogathatunk, de igazából a kombinációk számának csak a mi fantáziánk szabhat határt. Minden keveredik mindennel, mindenki Tibije bátran ereszti össze a mézet, a bodzát és fagyit, a kókuszt, a levendulát és a krémlikőrt, a sós karamellát a kókuszos tejjel vagy a rumot a fűszeres meggyel, ha forrócsokiról van szó.

1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.


Azték Choxolat!

A kiskörúti Röser udvarban megbújó Azték Choxolat! olyan őrült kombinációkat kínál, mint az epres-borsos vagy a céklásmálnás-csokis, de a hagyományosabb ízek kedvelői is könnyedén megtalálják majd számításaikat. Nomen est omen, a forró csokoládék mind valódi kakaóból és olvasztott csokoládéból készülnek, azték szokás szerint, régi, jól bevált receptek alapján. Karácsony közeledtével érdemes kézműves szaloncukraik között is szétnézni, de a magyar mesterek munkáját dicsérő bonbonok is megérnek egy misét.


1052 Budapest, Károly körút 22.

Ahoy!

Míg nyáron jeges limonádékülönlegességekkel hódít, addig a hideg hónapokban mennyei csokiitalokkal vár mindenkit az Ahoy! A kedves Papnövelde utcai üzletben banános, kókuszos, mentás, karamellás és mogyorós ízeket is kóstolhatunk, az étcsokoládé, a tejcsoki és a fehércsoki pedig 70, 46 és 28 százalékosak. Az élvezetek halmozásában további segítségünkre van a megannyi feltét (cukorka, karamell, csoki, pillecukor, keksz és így tovább) és a különféle, házi készítésű sütemények.

forrás: Budapest ízei

1053 Budapest, Papnövelde utca 3.


Csészényi

Ha egyszerre szeretnéd magadba szívni Buda nyugalmát és egy gőzölgő forrócsoki-különlegesség szívet melengető illatát, akkor Krisztinavárosban a helyed! Az elbűvölő Csészényi leginkább észbontó kávéiról ismert, viszont csilis, klasszikus, tejszínhabos, fahéjas, mogyorós és mandulás forró csokoládéi is könnyűszerrel ámulatba ejthetnek minket. A szezonális ajánlatokért külön érdemes villamosra szállni, a szilvás-fahéjas, pillecukros, grillázsos és konyakmeggyes forrócsokik megérik a belvárosból tett kirándulást.

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.


The Sweet by Vintage Garden

A shabby chique dizájn koronázatlan királynője minden bizonnyal a város legédesebb helye, emiatt sem hagyhattuk le a listánkról. A cuki csajos kávézó háromféle forrócsokit kínál, étcsokoládés, tejcsokis és fehér csokoládés kivitelben, amelyek mellé macaronok, sütik, kekszek és piték garmadájából választhatunk ízlelőbimbó-kényeztető kísérőt.

1071 Budapest, Dob utca 21.