Harapj bele az ősz ízeibe! – Körtés kókuszos süti

Hogy miért érdemes ősszel is minél több szezonális gyümölcsöt enni? Azért, mert édesek, lédúsak és nagyon-nagyon finomak. Magukban, salátában és köretként is helyt állnak, de természetesen a süteményekbe csempészve is nagyon finomak. Következzen most egy olyan recept, amit a körte tesz tökéletessé. 

Hozzávalók (egy közepes méretű tepsihez)

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2,5-3 db körte
  • porcukor és mandulaforgács a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval, majd apránként a tojásos elegyhez forgatjuk. Sűrű tésztát kell kapnunk.
  2. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában megfelezzük, végüket levágjuk. Magházukat óvatosan, késsel kivágjuk. Külső oldalukat sűrű beirdaljuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott), közepes méretű tepsibe öntjük. Belenyomkodjuk a felezett körtéket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  4. A teljes hűlést követően felszeleteljük, porcukorral és mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.

A receptért köszönet Csigó Zitának. Még több finomság receptjéért látogass el az Ízes Élet honlapjára.