Ettél már palacsintatornyot? Pedig nagyon finom! – RECEPT

A palacsintának nehéz ellentmondani, legyen az túrós, nutellás vagy éppen lekváros. Igen ám, de mi van akkor, ha mákkal és citrommal ízesítjük őket? Eláruljuk: igazi ízorgia! Hát még ha mindezt toronyformába pakoljuk! Mutatjuk is, hogyan készül ez a finomság. 

Hozzávalók

  • 70 g zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 15 g darált mák
  • 150 g görög joghurt
  • 1 db citrom
  • 1 dl (növényi) tej
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 40 g eritrit
  • 10 g kókuszolaj

Elkészítés

  1. Külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. A tojásokat a tejjel és 100 g görög joghurttal, a lisztet pedig a mákkal, a sütőporral és az eritrit felével. A két masszát összekeverjük és 10 g citromlét, ízlés szerint reszelt citromhéjat adagolunk még hozzá.
  2. Egy palacsintasütő serpenyőt vékonyan kiolajozunk, majd ha kellően felforrósodott, kb. evőkanálnyi palacsintatésztát adagolunk és korongokat formázunk. A palacsinták mindkét oldalát fél-fél percig sütjük.
  3. A maradék 50 g görög joghurtot összekeverjük 20 g eritrittel és még egy kis reszelt citromhéjjal.
  4. Az elkészült palacsintákat egymásra pakoljuk, ráöntjük a görög joghurtot, végül egy citromkarikával és egy csipet mákkal díszítjük.

Receptért köszönet Gökler Krisztinának. További finomságok receptjéért kattints ide.