8 klassz hely, ami nyáron nyílt

Budapest sosem áll le: szinte naponta nyílnak olyan új kávézók és éttermek, melyeket érdemes felkeresned. Bár sajnos a nyár már véget ért, ebben az évszakban is rengeteg új színfoltja lett a városnak. A 8 legjobb helyet össze is gyűjtöttük nektek, így legalább egy kicsit a nyarat is feleleveníthetjük. 

Fidel’s Cabaret

Budapest belvárosában, a party negyed közepén található Fidel’s Cabaret egy tányérnyi Kubát varázsol eléd, méghozzá úgy, hogy a legjobb falatok jussanak belőle. A belépőket latin ritmusok és klassz belső tér fogadja, a finom ételek mellett pedig  különleges alkoholos italokkal is várnak – például olyan erős rummal, amit az egész országban aligha találsz.  Délután 4 és 8 között mindig happy hours van, amikor különösen érdekes lecsapnod egy mojitóra.

Poster Bistro

Létezik egy hely, ahová ha belépsz, egy kisebb időutazás részese lehetsz. A Poster Bistróban a falakat menő retró poszterek díszítik (a moziplakátoktól kezdve a régi propagandaképekig), de természetesen nem csak a dekoráció miatt érdemes felkeresni a helyet. Isteni finom hamburgereket és ütős koktélokat is találsz a bisztró étlapján, melyek közül elég nehéz választani.

the Selection

Egy újabb ígéretes BBQ-s hely nyílt a városban: a the Selection. A Szent István Bazilika és Szabadság tér közé eső helyen különböző húsos ételek széles választéka tárul eléd, melyek kivétel nélkül ellenőrzött, minőségi húsokból készülnek. Az árak pedig még jobban meghozzák az étvágyunkat: 1990 forintért már egy háromfogásos ebédmenüt is kaphatsz.

Krampuz

Ha igazán finom palacsintára vágytál, eddig nem sok hely közül válogathattál. Most pedig, hogy feltűnt a Krampuz, már nem is kell: itt eheted ugyanis a város legjobb palacsintáját. Ráadásul a Krampuz azt is megmutatja, hogy az étel egyszerűen megunhatatlan, mivel tucatnyi változatát elkészítik neked, így nemcsak édes, de sós palacsintákat is ehetsz, reggelire, ebédre, vacsorára, vagy amikor csak szeretnéd.

Budapest Piknik

A Várkert Bazár kertje alighanem a város egyik legszebb, leghangulatosabb zöld területe. Itt található a Budapest Piknik is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Lánchídra és a Dunára is, egyszóval minden adott hozzá, hogy a béke szigetén érezhessük magunkat a főváros közepén. Pakold tele a piknikkosaradat minden finomsággal, remek hamburgerekkel, salátákkal és ízletes magyar borokkal, és érezd magad jól a barátaiddal életed legjobb piknikjén.

Budai Milieu

A Budai Milieu egy elegáns megjelenésű bisztró a Hegyvidék szívében. A tartalmas napindító reggelik mellett különös figyelemmel elkészített specialty kávékkal, folyamatosan változó ebédmenüvel és minden érzékünket megragadó a’la carte fogásokkal várja vendégeit. Modern gasztronómiai élmény és kedves vendéglátás a hét minden napján, családbarát környezetben.

Batul Food&Beverage

Vissza a természetbe! – ez Galli Péter, a Batul tulajdonosának a mottója, aki a vidám kis kávézóját egy erdélyi almafajtáról nevezett el. A Falk Miksa utcában megbúvó Batul a hideg levesekre, salátákra és vegán ételekre specializálta magát, de néhány prémium szendvicset is találsz a kínálatukban. A finomságokat mind Péter készíti, akit többek között azok az évek ihletnek meg a konyhában, melyeket az Őrségben töltött. Ha meg szeretnéd kóstolni a vidék legjobb ízeit, a Batult nem hagyhatod le a listádról.

Kishusom

A Kishusom a húsimádók Mekkájává válhat. A Madách téri étteremben csupa kolbászos étel közül válogathatsz melyek receptjét a TV-ből is ismert Wossala Rozina találta ki. A Kishusom nemcsak az ételei miatt különleges, hanem a nyitva tartása miatt is, ugyanis délután 5 órától hajnali 1-ig keresheted fel őket, így nem lenne meglepő, ha a party negyedben bulizók első számú élelemforrásává válna.