Észrevetted? Megújult a Youtube!

Miközben Taylor Swift nézettségi rekordot döntött legújabb klipjével a legnagyobb videómegosztó portálon, más izgalmas dolgok is történetek a Youtube-on. Például megváltozott az oldal logója és letisztultabb lett a felülete.

Már régóta csinosítgatja a honlapját a Youtube, például nemrégiben már a mobilos verziót is Messengerrel látták el, tegnap este óta azonban mind a mobilos, mind az asztali gépes felületük is jócskán megváltozott. A legjelentősebb újdonság a logó ráncfelvarrása: a piros alapon fehér play szimbólum a YoutTube szó elé került. (Eddig ugye a „Tube” felirat mögött piroslott.)

A kezdőhonlapon kevesebb felesleges szöveget, vonalat és keretet találunk, a videók előnézeti képe viszont megnőtt. A mobilos nézetnél még újdonság, hogy eltűnt a felső piros sáv a kijelzőnk tetejéről és már okostelefonokról is elérhetővé vált az éjszakai üzemmód.

A videófeltöltők örömére szolgálhat az az újítás, mely automatikusan a teljes kijelző méretére tágítja a függőlegesen készített videókat. A lejátszási sebességen is tudunk mostantól módosítani, sőt, a videók nézése közben is tudunk böngészni a Youtube által ajánlott hasonló videótartalmak között.