Visszatért mindenki kedvenc svéd DJ-je

Nyolc év intenzív turnézás után Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii, bejelentette, hogy visszavonul a koncertezéstől. A rajongók úgy gondolták, végleg elhagyja a zeneipart, ám szerencsére nem így történt.

Nem sokkal ezután Tim a legközelebbi barátaival és alkotótársaival beutazta az Államokat, aminek hatására visszatalált legnagyobb szenvedélyéhez: a zeneszerzéshez.

Az újdonsült szerelem „első terméke” a Sandro Cavazza-val közösen írt Without You, amely a szabadság és az újjászületés érzését örökíti meg.

Ezt augusztus 10-én egy EP követte, amely hat dalt tartalmaz. Az albumon nem kisebb előadók működnek közre, mint Rita Ora, AlunaGeorge, Billy Raffoul, Vargas & Lagola és a már említett Sandro Cavazza.

A többszörös Grammy-díjas zenei producer és DJ a 2011-ben megjelent Le7els című számával robbant be a köztudatba. A dal többek közt az USA-ban és az Egyesült Királyságban is első helyen végzett a toplistákon, valamint több mint 200 millióan streamelték Spotify-on.

A legnagyobb sikert a True című album hozta meg számára, amely hazánkban is platinalemez lett. Ez tartalmazza a többszörös platinaminősítést megszerző Wake Me Up-ot, amely 81 országban vezette a toplistákat és a Spotify legtöbbet streamelt száma lett.