7 remek gasztróhely a Nyugati Pályaudvar közelében

A Nyugatinál vagy és megéheztél? Ha már unod a nyugatis McDonald’s-ot, mutatunk 7 olyan helyet, ahol jókat ehetsz vagy ihatsz és elégedetten távozhatsz. Jöjjön a Nyugati tér 7 legjobb gasztrohelye!

Cikkünket 2022. március 10-én frissítettük utoljára.

Salad Box

Azért egészséges nassra is lecsaphatunk a Nyugati környékén, mondjuk a Salad Boxban, ahol menő salátákat ehetsz. Hogy mitől menők? Attól, hogy az előre elkészített saláták helyett választhatsz olyan salátát is, melynek hozzávalóit te magad válogatod össze. Emellett még krémlevesek közül is válogathatsz, hogyha pedig édességre vágynál…. na jó, egyél azt is, de csak azért, mert még ezzel sem bűnözöl akkorát: a Salad Boxban többnyire gyümölcsös és joghurtos desszerteket találsz, amik azért nem számítanak olyan nagyon-nagy kalóriabombának.

Nyugati Cöli Bisztró

Az egy éve nyitott Nyugati Cöli Bisztró a gluténérzékenyek kedvenc helyévé válhat, ugyanis itt mindenféle gluténmentes étel megtalálható. A bisztróban rengeteg finomság közül válogathatsz, a péktermékektől kezdve a süteményekig. Sőt, az üzletben árulnak pizzákat, hamburgereket, gyrost és meleg-hideg szendvicseket is egyaránt. A kínálat pedig napról napra nő.

Zsiráf – várható nyitás tavasszal

A Zsiráf egy jelenség. Az Eiffel téren lévő sörkert Budapest egyik leghangulatosabb teraszos helye. A sötétedés után felvillanó lampionok, a kis asztaloknál üldögélő fiatalok, egyik oldalon a Nyugati pályaudvar régi, impozáns épülete, a másik oldalon pedig az irodaház üveges falai olyan különleges hangulatot teremtenek, ami azonnal beszippant és azon kapjuk magunkat, hogy mi is lehuppantunk a Zsiráf egyik asztalához. És akkor még a Zsiráf Lépcső Akusztik programsorozatáról nem is beszéltünk! Bár még nem kezdődött meg az idei szezon a Zsiráfban, reméljük, hamarosan már ismét koccinthatunk itt egy fárasztó nap után!

Zsolnay Kávéház

Sokan ódzkodnak bemenni egy elegáns szállodában található étterembe ebédelni, pedig semmi okunk nincs idegenkedniük az ilyen helyektől. A Raddison Blu Hotel földszintjén található Zsolnay Kávéház méltó a nevéhez: elegáns és kifinomult. Ez még persze nem jelenti azt, hogy feszengve kéne éreznünk magunkat, azt pedig végképp nem jelenti, hogy méregdrágák lennének az ételek. Sőt! Meglepő, de egy háromfogásos ebéd körülbelül annyiba kerül, mintha a körúton ennél egy egész pizzát, amit egy nagy üdítővel öblítesz le.

Che Che Bistrocafe

A Nyugati pályaudvartól csak pár lépésre található a Che Che Bistrocafe igazi ételkülönlegességgel, a „nemburgerrel” vár. Az tény, hogy itt is egy kettévágott zsemle közé kerülnek a finomságok: a hús, a zöldségek, a sajtok és az öntetek, de az étel ízvilága sokkal egyedibb élményt nyújt, mintha egy hétköznapi hamburgert ennél. Ha véletlenül reggel tévednél ide, kóstold meg a tojásos szalonnás szendvicsüket, hogyha pedig valami könnyedebbre vágysz, próbáld ki valamelyik smoothie-jukat.

Itoshii

Zárjuk a listánkat egy exkluzív hellyel, egy remek sushizóval, az Itoshii Budapesttel. Az étterem azért is különleges, mert ritkán hallani sushis all you can eat éttermekről – kivéve, ha az Itoshiiról van szó. Persze nemcsak sushit ehetsz korlátlan mennyiségben az étteremben, hanem a japán konyha többi remek fogását is. Hétköznaponként 5680 forintért tudsz itt ebédelni, amiben a korlátlan étel- és italfogyasztás is benne van.

Il Classico – BEZÁRT

Kezdjük egy klasszikussal, az Il Classicóval. A Nyugati tér délnyugati részénél található olasz étterem minden ízében Olaszországot idézi, az előételeiktől kezdve az erős feketekávéjukig. Ha szerencsés vagy, és kifogsz egy meleg nyári napot, ajánljuk, hogy a teraszon fogyaszd el az ételed. Figyelem! Bár általában a pizza jut elsőként eszünkbe az olasz gasztronómiáról, itt talán jobban jársz, ha valamilyen tésztaételt kérsz: fenségesen finomak!

+1 hely, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásod: Life1 Nyugati Fitness

Ha már az összes fenti helyet bejártad és végigetted a menüt, javaslunk egy kis testmozgást is. Na meg hát ugye tudjuk, hogy a kívánt beach bodyért már most el kell kezdeni dolgozni. A Life1 Nyugatiban nemcsak az erősítőgépeken vagy a csoportos órákon izzaszthatod meg magad. Ragadj meg egy kettlebellt és néhány súlyzót, és dobd ki magad a teraszra, hogy a szabad ég alatt, a csodás panorámában gyönyörködve dolgozhatsz azon, hogy mind a hat kockát meg lehessen számolni a hasadon.