A város legújabb színfoltjai

Imádjunk új helyeket felfedezni a városban, és szerencsére Budapesten lépten-nyomon frissen nyílt helyekre bukkanhatunk, ha figyelmesen sétálunk az utcákon. Ebben a hónapban is sok új designboltot és éttermet fedeztünk fel, melyek közül összegyűjtöttük a 8 legjobbat nektek. 

CLIQUE Design Studio

A Clique célja, hogy elmossa a budapesti divatvilág merev határait. A Clique egy olyan tér, ahol a vásárlók kötetlenül beszélgethetnek a tervezőkkel, a szakmabeliek pedig egymással és más kreatívokkal. A Clique egy showroom. A Clique egy fotóstúdió. A Clique egy marketingügynökség. A Clique mindaz, ami eddig hiányzott a városból. Pulzáló origója a hazai divatvilág alkotói és vásárlói közösségének. Sokféleképpen lehet definiálni, de igazán megtapasztalni csak résztvevőként lehet. Legyél látogató vagy tag, vásárló vagy tervező, ha szimpatikus számodra egy olyan kollektíva, ami a közös értékteremtést, az igényes jelenlétet és az állandó pezsgést tűzte ki célul, bízunk benne, hogy az ujjad hamarosan a showroom csengőnkre kerül.

Planet Sushi Allee

Budapest egyik legfinomabb sushizója, a Planet Sushi nemrégiben nyitotta meg második budai helyszínüket az Alleeban. A fa elemek, tágas belső tér és a modern design ötvözése a tradicionális jegyekkel elegáns környezetet kölcsönöz a helynek. Két szinttel, egy földszinti terasszal és egy emeleti nyitott Lounge terasszal a Planet Sushi étterem tökéletes helyszínül szolgál üzleti megbeszélésekhez, könnyed munka utáni kikapcsolódáshoz, illetve családi és baráti összejövetelekhez, egyszóval minden alkalomra remek választás.

St. Andrea Wine&Skybar 

A páratlan budapesti naplementében, amikor megpillantod a belváros romantikus, történelmi épületeit, egyből tudni fogod, hogy ennél jobb helyen nem is lehetnél Nincs más dolgod, mint élvezni a St. Andrea Wine&Skybar signature koktéljait vagy személyre szabott italát, melyet az csakis a te ízlésed szerint készítenek el bartenderek. A borokról a többszörösen díjnyertes borászat, a hamisítatlan bar food fogásokról pedig a nemzetközi szinten is elismert séf gondoskodik. Élezd ki a felejthetetlen élményt, szerezz egy páratlan éjszakát magadnak.

La Nube Café+

Fedezd fel a La Nube Café+ pici és bohém világát Újbudán. A csipetnyi spanyol hangulattal fűszerezett újhullámos kávézó reggelivel, finom sütikkel, salátákkal és isteni fagyikkal no meg persze spanyol tapasokkal vár. A La Nube-nál a finomságok mellett rátalálhatsz a nyugalomra, szabadságra és talán egy picit az otthonodra is, elvégre mindenkit tárt karokkal várnak: a gyerekeket, a kutyákat és persze téged is.

Kolette Bistro

Szívesen belekóstolnál az orosz gasztronómia remekeibe? Akkor a Kolette Bistro a neked való hely. Budapest legújabb, orosz és francia gasztronómiáját ötvöző éttermét a belváros szívében, a Károly körúton találod. A bisztró újraéleszti azokat a remek fogásokat, melyeket  19. századi orosz arisztokraták egykoron ehettek. Egész nap várnak a reggeli menüjükkel (a későn kelőkre is gondolnak), de a fixáras ebéd menüjüket sem érdemes mellőznöd.

Artusi

Azt gondolnánk, hogy sok újat már nem tud nekünk adni, ha egy olasz étterem nyitja meg a kapuit a belváros szívében, hiszen tésztát és pizzát már bármelyik sarkon ehet az ember. A Kazinczy utca 32. szám alatt nyílt Artusi azonban nem a megszokott ízélményeket kínálja. Egy forró nyári délutánon megkóstoltuk a paradicsomlevest, a rukkolasalátát, a négysajtos pizzát és a vargányás-garnélás pappardellét, és nem győztünk betelni az itáliai életérzéssel. A friss alapanyagok, a különleges fűszerezés és a mennyei házi tészták miatt az olasz konyha szerelmeseinek az Artusi lesz az új kedvenc helye!

Hababa Designer Store and Gallery

A Hababa Designer Store and Gallery egy haladó szemléletű ruházati üzlet és showroom, amely gondosan válogatott hazai és nyugati designer márkákat, valamint hangulatban azokhoz kapcsolódó fast fashion, vintage és second hand darabokat értékesít. Az üzletben a designer márkák termékei mellett megtalálhatók az alkotók fotói és egy rövid ismertető róluk, ezáltal téve a termékeket és a vásárlást személyesebbé. Az üzlet tulajdonosai fontosnak tartják, hogy a már befutott hazai designer márkák mellett feltörekvő alkotókat is bejuttasson a boltba.

Zöld Küllő

A Városliget legújabb gyöngyszeme a Zöld Küllő, mely közvetlenül a Vajdahunyad vár mögötti zöld füves területen húzódik meg. Akár gyermekkel, biciklivel vagy kisállattal érkezel, itt mindig felfrissülhetsz egy pohár fröccsel vagy limonádéval a platánfák árnyékában. A Zöld Küllőben friss, szaftos kolbásszal és házi lepénnyel, vagy egy brutál jó hentes burgerrel is csillapíthatod éhséged. Fiatalos, mosolygós csapattal, újrahasznosított bútorokkal, sok-sok finom itallal és július végétől minden hétvégén élő lounge zenével vár téged is a Zöld Küllő – a kedvenc zöld helyed a Ligetben.