Itt van a nyár egyik legjobb palacsinta receptje: citromos-ricottás zabpalacsinta

Ami nekünk, magyaroknak a túró, az az olaszoknak a ricotta, minden mennyiségben. Semleges ízvilágának köszönhetően sós és édes ételekhez is jó választás. Az egészséges és tápláló zabpalacsintához használva pedig könnyűvé és puhává varázsolja a palacsintatésztát.

Hozzávalók:

  • 150 g ricotta
  • 70 g zabliszt
  • 2 db tojás
  • 50 g eritrit
  • 3 g sütőpor
  • 0,5 dl tej
  • 1 db citrom
  • 50 g szeder
  • 15 g kókuszolaj
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. Először összekeverjük a ricottát a tojássárgájával, az eritrittel, a tejjel és egy citrom reszelt héjával, majd hozzászitáljuk a zablisztet és a sütőport.

A tojásfehérjét habverővel kemény habbá verjük, majd óvatosan a tészta többi hozzávalójához forgatjuk anélkül, hogy összetörne. Az a jó, ha sűrű, kanalazható palacsintatésztát kapunk.

Felhevítünk egy tapadásmentes palacsintasütőt, kókuszolajjal vékonyan kiolajozva. 8-10 cm átmérőjű korongokat formázunk a tésztából és mindkét oldalukat másfél percig sütjük, közepes lángon. Sütés közben apróra vágott szeder darabokat szórunk a tésztába.

Az elkészült palacsintákból tornyot építünk és meghintjük porrá őrölt eritrittel. Friss szederrel tálaljuk.

A csodás receptért köszönet Gökler Kriszti bloggernek, további tuti receptekért pedig keresd fel az Ízes Élet honlapját.