Viva l’Italia! – A 6 kedvenc pizzázónk Budapesten

Van egy étel, amit a világon mindenki szeret, de tényleg, egyszerűen mindenki. Ez pedig a pizza. Az, hogy ki hogyan szereti, változó – vastag vagy vékony tésztával, sok feltéttel vagy csak az alapokkal, olaszosan vagy magyarosan, – de abban egyetérthetünk, hogy a nap bármely szakaszában be tudnánk tolni egy családi méretűt.

Perfetto Italian Kitchen

A Bajcsi-Zsilinszky úton és a Kecskeméti utcában is beugorhatsz a Perfettoba, ha egy finom pizzára, tésztára vagy salátára vágysz. Nem szabad kihagyni limonádéjukat sem, de napi menüjük sem szokott cserbenhagyni.

Digó

“A digók nápolyi pizzájában” mindig lehet bízni, az Impostor udvarán a nyári melegben is rendíthetetlenül sütik 480 fokos kemencéjükben az olasz pizzát, csupán 90 másodpercig, hogy a végeredmény minden esetben tökéletes legyen. Az elkészítés mellett az alapanyagokra is nagy hangsúlyt fektetnek: a paradicsom a Vezúvról, míg a bivalymozzarella Campaniából érkezik.

Igen

A Madách téri IGENben szintén nápolyi pizza sül a kemencében – itt is jól tudják, ha valami működik, nem érdemes túlcifrázni. Az aprócska helyen egyébként laza, pozitív hangulat uralkodik, ugyanis a környékbeli bárokból szívesen ugranak be egy-két szelet pizzára a szórakozó fiatalok.

Pink Cadillac California

“A pizza olyan, mint a szex. Amikor jó, akkor nagyon jó. Amikor rossz, még akkor is elég jó.” – mondta Woody Allen. A Pink Cadillac Californiában azért törekszenek arra, hogy pizzájuk inkább az első kategóriába kerüljön. A Ráday utcai étteremben van egyébként napi menü is, sőt még ki is szállítanak!

A Presto

Ha olyan mediterrán éttermet keresel, ami barátságos áron kínál finom ételeket, amikre beülős étterem lévén sem kell órákat várni, megtaláltuk jövőbeli törzshelyedet a Hajós utcában. Irány az A Presto! A pizzák egyébként 1090 Ft és 1890 Ft között mozognak, és persze isteniek.

Trattoria Pomo D’Oro

Fülbemászó olasz dallamok; kemencében sült, vékony tésztájú pizza; 150 féle olasz bor, látványkonyha, delikátesz – a Trattoria Pomo D’Oroba megéri betérni egy olaszos reggelire, déli ebédmenüre, de egy romantikus vacsorára is. A szakértelem, az alapanyagok, a hangulat és az ízek mind kifogástalanok.