A kedvenc Duna-parti helyeink Budapesten

Ahogy előbújnak az első napsugarak, a főváros lakói elárasztják a Duna-partot. Le lehet telepedni a pesti rakpartra is egy üveg borral, de ha kényelmes napágyakra, homokos partra, lángosra, vagy egy forró nyári bulira vágysz, eláruljuk, hova érdemes betérned.

PONTOON

1051 Budapest, Antall József rakpart 1.

A főváros egyik legszebb naplementéjével vár a Lánchíd pesti lábánál fekvő PONTOON.  Ha ez önmagában nem lenne elég, dupla szintes teraszt, hosszan elnyúló, homokos partszakaszt és persze minőségi elektronikus zenét, jazzelős és egyéb programokat is élvezhetsz Budapest legkúlabb Duna-parti bárjában.

Dunaparty Megálló

1117 Budapest, Hunyadi János út 162.

Albertfalva egyetlen Duna-parti szórakozóhelye a városszerte híres lángosukon túl palacsintával, sült hekkel, csapolt sörrel, fagyival és ami a legjobb, barátságos árakkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Míg a gyerekek csúszdáznak vagy épp a mászófalon csüngnek, addig a felnőttek élvezhetik az élő zenei koncertet, miközben csapolt cidert vagy meggysört kortyolnak. Az alapozgatás után jöhet az este fénypontja: hogy egy klasszikus sajtos-tejfölös vagy egy töltött baconös lángost tolsz be, csak rajtad áll.

Fellini Római Kultúrbisztró

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Budapest belvárosától kicsit távolabb, de annál kellemesebb környezetben szürcsölheted limonádédat a Fellini napágyaiban a Római-parton. Lehet menni bringával, busszal vagy autóval, de úgyis minden út a Rómaira vezet. A friss, gyümölcsös házi limonádék mellett vannak csapolt sörök, belga üveges sörök, facsart narancslé, sörkoktélok, de jegeskávé is. Ha a semmittevésben megéheznél, nassolhatsz tortilla chipset házi szósszal, mártogathatsz zöldségeket padlizsánkrémbe vagy hummuszba, de benyomhatsz egy paninit is. Mindezek mellett jóga sessionök, partmozi és élő zenei koncertek is várják az arra tévedőket.

Kabin

1138 Budapest, Népsziget

Még zöldfülűnek számít a tavaly nyitott folyóparti vendéglátóhely, amely ismeretlen utakra hív: a Népszigeten székelő Kabin nem csak természetközelségével, de frissítő italokkal, laza strandhangulattal és lélegzetelállító naplementékkel várja a látogatókat. A gyerek- és állatbarát helyen grill ételeket is kóstolhatunk, de olykor-olykor még moziesteken és élő zenei koncerteken is részt vehetünk. Az Újpest Városkapu metrómegállótól mindössze 15 perc sétatávra található Kabinba a hármas metróval juthatunk el a legegyszerűbben.

Valyo Kikötő

1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.

A főváros legújabb Duna-parti létesítménye a Szabihíd projektért is felelős Valyo egyesület nevéhez fűződik, akik ezúttal a Rákóczi híd pesti hídfőjénél elterülő több ezer négyzetméteres területet és egy régi kikötőépületet vettek kezelésbe. A Valyo Kikötő egy „városmegújítási kísérlet része” (ahogy ők fogalmaznak), ami workshopok, kültéri programok, koncertek, filmvetítések és még rengeteg minden más helyszínéül szolgál 2018 nyarán.