Könnyű, „mindenmentes” nyári desszert: Kókusztejes rizspuding gyümölcsökkel és pirított kókusszal

Kislányként mindig a pudingot és a fagyit szerettem volna valahogy összekombinálni, de azt hiszem, nem fogalmaztam (akkor még) kellőképp határozottan. Tudjátok, a cél annyi volt, hogy legyen édes-krémes, és persze ússzuk meg minél kevesebb tésztával.

Az alábbi „mindenmentes” nyári desszert ezer módon variálható. Az édesítést rátok bízom: szerintem a kókusztej, a kókuszreszelék és a gyümölcsök mellé semmi más nem szükséges, de kóstolgassatok, és ha úgy érzitek, egy picit édesítsetek! A rizsliszt egyébként a kedvenc gluténmentes lisztem: semleges ízű, sokoldalúan felhasználható, és az ára sem borsos, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

(4 adaghoz)

3/4 l kókusztej

8 dkg rizsliszt

1 db vaníliarúd

20 dkg friss málna fagyasztva

2 evőkanál lime-lé

15 dkg áfonya

4 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

1 A kókusztejet egy lábasban felmelegítjük (ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk), majd hozzászitáljuk a rizslisztet. Felforraljuk, majd lassú tűzön, a kettéhasított vaníliarúd hozzáadásával, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A kész pudingból eltávolítjuk a vaníliarudat, és elosztjuk 4 tálkában.

2 A fagyasztott málnát késes aprítóban krémesre törjük a lime levével. A kihűlt pudingra kanalazzuk, majd rászórjuk a megmosott áfonyaszemeket.

3 A kókuszreszeléket forró, zsiradékmentes serpenyőben kevergetve világosbarnára pirítjuk. A desszert tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk.

Az Ízes Élet gasztrobloggerének, Csigó Zita receptje. További recepteket ITT találsz.