Terítéken a japán sushi – A legjobb japán éttermek Budapesten

Jiro Ononak, a világ egyik legelismertebb sushi séfjének szavait idézve “a sushikészítés legfontosabb része, hogy a rizs és a hal közötti egység létrejöjjön.” Egyszerűnek hangzik, pedig sokévnyi tapasztalat, elhivatottság és lelkesedés kell ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Ez az egyszerű japán ételkülönlegesség kétségkívül meghódította az egész világot, így nem meglepő, hogy Budapest szívét is elrabolta.

Nobu Budapest

A Nobu Matsuhisa séf és Robert De Niro színész tulajdonában álló Nobu étteremlánc első közép-európai üzlete a budapesti Kempinski Hotel Corvinusban található. Schreiner Gábor konyhafőnök felel azért, hogy a perui japán ízvilágot egy leheletnyi magyar konyhával kombinálja Nobu-stílusban – erről a különleges fúzióról árulkodik például a perzselt lazac és libamáj sashimi vagy a híres alaszkai fekete tőkehalfilé yuzus miso mártással grillezve.

Fuji Japán étterem

A hagyományos sushi kovászolt, savanyított rizs hallal, sóban tartósítva. Dél-kelet Ázsiából ered, ahol a sushi szó savanyút jelent. A világhírű japán specialitást megkóstolhatod a Rózsadomb festői környezetében megbúvó Fuji Japán Étteremben, ahol mesterien ötvözik az autentikus és a modern japán konyha ízeit. Minden kiváló minőségű alapanyagokból készül, Masato Usuda japán séf irányítása alatt. Válassz valamit megújult étlapjukról vagy próbáld ki ínycsiklandó napi ajánlatukat.

Planet Sushi

Az Oktogonnál található Planet Sushi után tavaly nyitott a szusizó második étterme Budán, az Allee bevásárlóközpont földszintjén. A fa elemek, tágas belső tér és a modern design ötvözése a tradicionális jegyekkel elegáns környezetet kölcsönöz a helynek. Két szinttel, egy földszinti terasszal és egy emeleti nyitott Lounge terasszal a Planet Sushi étterem tökéletes helyszínül szolgál minden alkalomhoz. A minőségi sushi ételek mellett olyan fogások is felkerültek az étlapra, mint a közkedvelt rámen levesek, wok tésztaételek és grill különlegességek.

Ennmann Japán Étterem

A Batthyány tértől pár lépésre található Ennmann Japán Étterem japán gasztronómiai kalandokra invitálja a különleges ázsiai ízek szerelmeseit. A finom ételek mellett – meggyőződésünk, hogy az Ennmann sushija az egyik legjobb a városban – barátságos atmoszféra és gyönyörű kilátás vár a hullámzó Dunára és a Parlament monumentális épületére.

Tokio

A Tokio étterem a japán főváros hangulatát hozza el egyenesen Budapest szívébe. Japán és Thaiföld legnépszerűbb ízei modern köntösbe bújtatva kápráztatják el a helyi és külföldi vendégeket egyaránt. Az ázsiai családi stílusú kiszolgálás előtt hódolva, a Tokioban barátokkal, családtagokkal közösen elfogyasztva élvezhetitek az ételkülönlegességeket, amelyek mellé speciális koktélkreációk, szakék, sőt japán whiskey-választék is párosul.

Trófea

A város három különböző pontján megtalálható Trófea grill éttermekben fix áron fogyaszthatunk korlátlan mennyiségű ételt, svédasztalukon a hagyományos magyar konyha rajongói éppúgy megtalálják kedvenceiket, mint a nemzetközi ízek kedvelői. Számos halételeik között vannak grillezett variációk és természetesen sushi is. Az eredeti japán recept szerint elkészített lazacos sushi például nagy népszerűségnek örvend városszerte.

Wasabi

A Wasabi 2004 óta látja el a fővárost jobbnál jobb ázsiai fogásokkal. Immáron négy különböző helyszínen lakhatunk jól az étteremlánc jóvoltából: a Szépvölgyi úton, a Podmaniczky utcán, a MOM Parkban, sőt Debrecenben is – mindenhol gyönyörűen tálalt, kiváló ételek várnak. A Wasabi család legújabb fővárosi tagja a Hercegprímás utca ékköve, ami running sushi bárként az egyik legizgalmasabb szereplője a belvárosi éttermek színes palettájának.

Sushi Sei

Talán épp elhelyezkedése adja a Sushi Sei különleges atmoszféráját: az étterem a Kolosy tér szomszédságában, a Bécsi úton várja az ázsiai konyha szerelmeseit. Ha szívesen hátrahagynád a város zaját, kóstold meg a hagyományos ízű, ugyanakkor innovatív módszerekkel készülő fogásokat a Sushi Seiben, ahol a szervizre és az ételek külcsínjére is kellőképpen odafigyelnek.