Remek programokkal zárjuk a májust! – Hétvégi programajánló

Máris itt van a tavasz vége: elérkezett május utolsó hétvégéje. Ezúttal is összegyűjtöttük a legjobb programokat, köztük rengeteg szabadtéri eseménnyel, mivel reméljük, hogy a héten többször már nem fog leszakadni az ég, és ott fogunk tombolni az összes kihagyhatatlan bulin. Mutatjuk, mi vár rátok a hétvégén!

Csütörtök – május 25.

Y-Production in the Park – Budapest Park – 22:00

Májustól minden hónapban 1x találkozhattok a psy/goa zenészekkel egy klubesten.Hogy még változatosabb legyen a dolog idén egy másik helyszínre költözünk a Parkon belül a tavaly retro kertként üzemelő stage-re.

További infóért katt ide.

Lépcső Akusztik pres. Szivák Zsolt – Zsiráf – 20:00

Az első Lépcső Akusztik vendége a CLOUD 9+ tehetséges frontembere, Szivák Zsolt lesz, aki egy zseniális akusztik szessönnel kápráztat el a Zsiráfban. Hurrá!

Nézd meg a többi infót is ezen a linken.

III. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál – Corvin sétány – 16:00

A négy napon át tartó rendezvényen a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az import kisüzemi sörök. A rendezvényen megközelítőleg 25 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sörrel vár téged, családod és barátaid.

Még több infóért kattints ide.

Vers-estek a Müpában – József Attila – Müpa Budapest – 20:00

A szerteágazóan hatalmas költészet egyik legelkötelezettebb hívének tekinthető, kiváló kortárs költő, Marno János érzékeny összeállítása a klasszikus és a kevésbé közismert művek mentén, provokatív éllel kérdez rá arra, hogy valóban értjük-e – pontosabban: jól értjük-e – József Attilát.

Részletekért katt ide.

Péntek – május 26.

11. Belvárosi Fesztivál – Belváros, Lipótváros – 16:00

Május 26-28. között Belváros-Lipótváros Önkormányzata 11. alkalommal szervezi meg Magyarország talán legnagyobb ingyenes zenei fesztiválját az V. kerületben.

A részletes programot itt találod.

Retro 2000resek – Az utolsó tánc – BRKLYN – 23:00

Az utolsó tánc még vidámabb lesz, mint gondolnátok, két rezindens veszi ugyanis kezébe az irányítást és hozza a garantáltan sikoltozós-megőrülős hangulatot!

Részletekért katt ide.

Arany Penge díjátadó és buli – Anker’t – 19:30

Az Arany Penge fesztivál a reklámosok éves bulija, ahol még néhány díj is kiosztásra kerül, méghozzá az év legjobb reklámkészítőinek, ügyfeleinek, ügynökségeinek.

Továbbiakért kattints ide.

DESPaCITO By DR BRS – Fröccsterasz – 23:00

Egy újabb vérpezsdítő este elé nézünk a Fröccsterasz-on, igazi fülledt hangulat, mamaciták, loca chicák, gasolina, bailando és minden ami DR BRS latin kedvence megspékelve az ő retro és magyar blokkjaival! Közös táncolás és bemelegítés a ReggaetonDance.hu tánctanáraival! Ott a helyünk!

További infókat itt találsz.

Szombat – május 27.

Herosz – Családi Nyílt Nap – Herosz Budapesti Állatotthon – 10:00

A HEROSZ Budapesti Állatotthon május 27-én nagy szeretettel vár minden érdeklődőt családi Nyílt Napjára, ahol a látogatók egy izgalmas, vidám napot tölthetnek el családjuk, állatbarátok és az otthon védencei társaságában.

Teljes programért kattints ide.

III. Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál – Tihany – 14:00

Hogy miben lesz más az idei félmaraton? Új helyszínen tartják meg, a festői Belső-tó partján, lendületesebb és átláthatóbb új pályára számíthatsz és több korcsoport is indul. Lesz 7 DJ, 6 speaker, km-jelző táblák. Extra:
teljesen új érem, ami Szigligethez hasonlóan már a saját műhely, a befutoerem.hu öntödéjében különleges eljárással, szublimált selyemszalaggal készül, majd a befutást követően a nyakatokban landol.

Teljes programért katt ide.

Lick The Click! Sunburst #109 – A38 – 14:00

2011 nyarán az Lick the Click!-nek elege lett abból, hogy a klubélet nyáron eltűnt és dédelgetett klubestestvérüket fél évre pihentetnünk kellett. Ezért összedugták a fejüket és a a bizarr gondolat született meg a fejükben, miszerint nappal is meg kellene azt csinálni, amit eddig csak este mertek.  Az A38-ban partnerre találtunk és egy júniusi szombat délutánon felraktuk az első lemezt napsütésben.

További infót itt találsz.

BOSCH – A gyönyörök kertje – Várkert Bazár – 15:00

2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeztek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba.  A film A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő részeként kerül bemutatásra.

További infókért katt ide.

Bud Spencer & Terence Hill Nap – Dürer Kert -16:00

Kevés olyan ember van Magyarországon, aki ne szeretné a Bud Spencer és Terence Hill páros filmjeit. A tény okán kerül megrendezésre az első Bud Spencer és Terence Hill Nap a Dürer Kertben elnevezésű esemény.

Részletes programot itt találsz.

Glamour Glammies – Szépségnap – Aréna Pláza – 10-00

Imádod a sminktermékeket és rajongsz mindenért, ami szépségápolás? Akkor idén sem maradhatsz ki a Gamour Glammies szavazásból! A Glamour Glammies díj most is csak a legjobb termékeknek jár, és te döntheted el, melyek lesznek ezek!

Részletes infót itt találsz.

Vasárnap – május 28.

WAMP – design ami illik hozzád – WAMP – 11:00

Napjainkban az urbánus életforma egyre nagyobb figyelmet fordít környezetünk megóvására, kímélésére és a fenntarthatóságra, hiszen ahogy szűkül az életterünk, úgy igyekszünk saját környezetünket is élhetőbbé tenni! Legyen szó mindennapi viseletünkről, melyben a környezettudatos alapanyagok kiválasztása és a praktikum mellett a legújabb trendek követése egyaránt alapkövetelmény,a lényeg, hogy megtalálják azt a minőségű harmóniát környezetükkel a városi nomádok is, ami mellett nem kell lemondani a stílusos életformáról sem!

További részleteket itt találsz.

Andy Warhol nyomában – Szitázó műhely – Ludwig Múzeum – 10:00

Ha érdekelnek a képzőművészeti, grafikai technikák, eljárások, ha megpróbálnád feloldani az ellentmondást az egyediség és a tömeggyártás között, vagy ha éppen megerősítenéd azt, továbbá, ha szívesen terveznél egy pólót magadnak, itt a helyed!

További infókat itt találsz.

Ezer Lámpás Éjszakája – Ötvenhatosok tere – 14:00

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan idén 7. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte. Családi- és gyerekprogramokkal, légvárral és énekesek fellépéseivel várják az érdeklődőket. Az est fénypontjaként országszerte összesen 10 000 világító lufit engednek a magasba, hogy megmutassák az eltűnteknek a hazavezető utat.

Ha még többet akarsz tudni a programról, kattints ide.

Sophie választása – Bem Mozi – 17:00

Stingo, a délvidéki amerikai író Brooklynban megismerkedik két lengyel bevándorolttal, Sophie-val és Nathannal. Nem sokkal a második világháború után vagyunk. Sophie túlélte ugyan a koncentrációs tábor borzalmait, de két gyermekét elvesztette. Nathan, a szerelme megtört lelkű ember. Sophie múltját homály fedi. Az asszony nem tud beszélni róla, mert képtelen szembesülni szülei tetteivel és a saját, múltbéli életével. Gyötrő bűntudata választás elé állítja. És Sophie választ.

További infóért ott a Facebook!

All You Can Eat Reggeli – Slow Foodiez – 10:00

Júniusban érkező új éptlap reggeli szekcióját szeretnék megünnepelni a szervezők ezzel az eseménnyel, amire a törzsvendégeken kívül azokat is várják, akik már régóta tervezik, hogy dugig reggelizik magukat finomabbnál finomabb ételekkel.

Az esemény részleteiről itt találsz bővebb infókat.

+1 Gyereknapi ajánló

Narancsliget Adománybolt

Ünnepeljük a gyereknapot jótékonyan! A Narancsliget egy olyan különleges és remek adománybolt, ahol az adományok értékesítéséből befolyó összeggel a MAZS Alapítvány Jaffe Családsegítő Szolgálatát támogatják. A társaság a nehéz élethelyzetben lévő gyermekeket és családjaikat támogatják. Vásárolj itt, légy jótékony, légy család- és gyermekbarát!

Nézd meg a bolt Facebook-oldalát is!