5 vendéglátóhely Budapesten, amit anyukád is imádni fog

Vasárnap fontos küldetésünk van, mosolyt kell csalnunk édesanyáink arcára. Úgy tehetjük őket igazán boldoggá, ha velük töltjük a napot és minden földi jóval elhalmozzuk őket – ebben lehetnek segítségünkre az alábbi vendéglátóhelyek.

Émile

Minden kertvárosi szomszédot vár az Émile első vasárnapi kerti partijára Anyák napja alkalmából! A kezdetektől úgy alakították ki az éttermet, hogy egy nagy, laza családi hely legyen, ám a tulajdonosok múlt pénteken bejelentették, hogy ez mostantól még fontosabb számukra! A vasárnapi Émile Piknikeken barátságos, egészséges, házias konyhával, gyerek-birodalommal várják a vendégeket a villában és a kertben. Biztosan meg fogja találni mindenki gyermekkora ízeit, kortárs tálalásban, természetes hozzávalókkal elkészítve. Süteményeik között a Gerbeaud-világ mellett fiatalos, extravagáns, gyümölcsös finomságokkal is készülnek. 11.00-16.00 óráig várják a gyerekeket az Émile földszintjén található gyerekszobában anyák napi virág-készítésre, óvó néni vezényletével. Fotózkodni lehet anyukákkal a kertben és minden Édesanya a ház vendége egy Gerbeaud kézműves bonbonra!

Villa Bagatelle: Brótpékség

A Villa Bagatelle kézműves pékségének adalékanyag-mentes finomságai Csák László cukrász és pékmester vezetésével készülnek, aki Franciaországban, Németországban és Ausztriában tanulta ki a szakmát. Brótpékségükben teljes kiőrlésű kenyerekkel, bio pékárukkal, cukormentes péksüteményekkel, 100%-os frissen facsart gyümölcslével, valamint egyéb egészséges finomságokkal várják vendégeiket, de kapható náluk a pékmesterük által megálmodott csigatorony sorozat és az Ardenner névre keresztelt ház kenyere is.

A Brótpékség finomságait tavasztól őszig a Villa tágas kertjében ülve is bármikor elfogyaszthatják a vendégek. Nem lesz ez máshogy anyák napján sem – miután a nagymamák, édesanyák és kisebb-nagyobb gyermekeik kiválasztották kedvenc szendvicsüket, süteményüket, kávéjukat, majd megkapták piknikkosarukat, helyet foglalhatnak a virágok között, a napernyők alatt, és élvezhetik a Villa Bagatelle kerti pikniket.

Forrás: Facebook

Doblo Wine & Bar

Borimádó anyáknak és lányaiknak ajánljuk a Budapest szívében, a Dob utca 20. szám alatt megtalálható Doblo borbárt. Borkínálatuk magyar pincészetek válogatott boraiból áll össze: a közel 180 féle borból álló szortiment habzó borokkal, pezsgőkkel, néhány speciális pálinkával, különleges koktélokkal, és ízletes harapnivalókkal egészül ki. A kóstolósorokat úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, de bármilyen egyedi tételsort is ki tudnak alakítani, legyen az fajta, vertikális vagy terroir kóstoló. A New York-i loftok és borospincék hangulatát idéző helyen elfogyasztott isteni nedűk mellett vasárnap este a Cleo Trio szolgáltat majd élő zenét.

Forrás: Facebook

ARAZ

Budapest bohém-negyedének egy csendes mellékutcájában hívja gasztronómiai kalandra kedves vendégeit immár hetedik éve a belváros üde színfoltjaként jegyzett ARAZ Étterem.  Barka Áron, Chef de Cuisine alkotókészségét mi sem bizonyítja jobban, mint az étterem – a magyar és francia konyha sajátosságait és hagyományait hűen megőrző – kettős étlapja.  Az ARAZ mindennapjait közkedvelt programok színesítik: BBQ estek, tematizált Sunday Brunchok, borduett-vacsorák sora és a „Magyar ízek és zene” estek mind-mind az étterem töretlen sikerének sarokkövei, de folyamatos népszerűségnek örvend déli menü ajánlatuk is.

Az ARAZ Étterem május 7-ére Sunday Brunch-csal készül az édesanyáknak. A teljes kikapcsolódás jegyében 9 és 12 óra között ingyenes wellness-használattal és ezt követően anyák napi finomságokkal várják vendégeiket. 12 és 15 óra között korlátlan étel- és italfogyasztás, élő zene és gyermeksarok biztosítja a felhőtlen vasárnapi ebédet.

Asztalka

Budapest egyik legkedvesebb vendéglátóhelye az Asztalka, ami „nem más, mint egy nyitott nappali a város szívében, amit azért hoztunk létre, hogy legyen egy második otthonunk, ahol bárki találkozhat azzal, amivel épp foglalkozunk. Egy nyitott tér, ami tükrözi mindazt, ami mi vagyunk. Egy hely, ami épp úgy alakul, ahogy a hétköznapjaink telnek. Egy hely, ahol egyszer süteményt szolgálunk fel neked, máskor a felújított bútorainkat vagy ajándéktárgyainkat vásárolhatod meg, és megint máskor a te különleges alkalmaid helyszínévé változhat. Reméljük, hogy te is otthonra találhatsz benne! Szerettel várunk.” – olvashatjuk weboldalukon. Annyival egészítenénk még ki, hogy mindezek mellett az Asztalka a tökéletes hely egy vidám, sütizős anyák napjához.

Forrás: Facebook