Summer Body Project: Epres receptek

Az élet nagy kérdése: hogyan ehetünk sokat és finomat úgy, hogy közben vékonyak maradunk? Ezt a kérdést vesd össze mindannyiunk kedvenc gyümölcsével, az eperrel, és megkapod e heti fitspiration cikkünk témáját.

Avagy mit készítsünk az eperből ha azt szeretnénk, hogy a derekunk vastagsága csökkenjen és ne a pénztárcánké. Az internet legkülönbözőbb sarkaiból válogattuk össze nektek ezeket a finomságokat, amiknek már a látványától elmegy a kedvünk a hízlaló édességektől.

Epres zabfalatok

Nasinak nincs is jobb, mint egy egészséges, cukormentes müzliszelet. Főleg, ha a szóban forgó finomságot otthon készíted el, garantáltan friss és adalékanyag mentes hozzávalókból. Nem kell hozzá különösebb konyhai ismeret, vagy nehezen beszerezhető anyag sem, a receptet pedig a Wellplated.com-on találjátok meg.

Eperfagyi

Ha nasiknál tartunk, nem maradhat ki a klasszikus eperfagyi diétás változata sem. Négy hozzávaló, öt perc, mennyei eredmény garantált. Recept a Just a Taste oldaláról.

Epres spenótsaláta

Nem csak az édesszájúaknak való az eperszezon: ezt a receptet azoknak ajánljuk különösen, akik abban a tudatban élnek, hogy a salátaevés unalmas. Dobd fel zöldségeidet olaszosan, ahogy Ciao Florentina is tette!

Epres balzsamos csirkemell

Hús- és gyümölcsimádók egyesüljetek! Ez a tavaszi paleo recept tökéletes, ha szeretnél vitamindúsan étkezni, és a húsról sem tudnál lemondani (sokan vagyunk ezzel így). Recept a wholesomelicious honlapon.

Jeges joghurtos eperfalatkák

Tökéletes, szuperfinom és nagyon mutatós ez a joghurtba mártott eperfalat megfagyasztva. Receptre nincs is szükség, annyira egyszerűen elkészíthető, és garantáltan feldob minden meleg tavaszi délutánt!

Nyers eperlekvár

Bár nem áll el annyira sokáig, mint a cukorral tartósított, hagyományos lekvárok, ez a változat sokkal egészségesebb, és legaább annyira finom. Teljesen természetes anyagoból készíthető el, és káprázatos színével nem csak ízben passzol a legtöbb desszerthez, de remekül mutat is velük. Recept a BBC GoodFood-on.