Fotó tűz a Fotóutca Fesztiválon

Idén is bejárhattuk Budapest fotó utcáját a II. Fotóutca Fesztivál keretén belül. Lőttünk pár képet, kicsit másképp, mint, ahogy azt képzelnéd.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál miatt idén második alkalommal került lezárásra a Nagy mező utca Capa Központ előtti szakasza, ahol április 21-24. között megrendezték a II. Fotóutca Fesztivált. A Capa Központ és Mai Manó Ház ingyenes belépővel és a Capa Központ előtti területen elhelyezett konténerekben és külső falukon elhelyezett fotó kiállítással várta az érdeklődőket.

Mi sem tétlenkedtünk, a szombat délutánban tökéletes helye volt egy ilyen bámészkodós programnak, ahol a sötét konténerek egyikében negatívokat vakuzhattunk egy fehér háttérre, festegethettünk is fotópapírra és a gyerekeknek is rengeteg készségfejlesztő programmal készültek.

A társadalmi problémákat körüljáró képek a Capa Központban nagy szerepet kaptak, de mi a könnyed napon ezeken átszaladtunk, viszont a telefon jó használatot töltött be és néhány hangulatkép mellett olyan fotókat készítettünk a fotókról (igen fotókról), amik más perspektívából mutatnak rá a kép lényegére.

Úgyhogy innentől kezdve a hangsúly a képekre helyeződik, jövőre pedig nem érdemes kihagyni a Fotóutcát, ha idén kimaradt volna az életedből.