Közel-keleti hatásokkal újít a népszerű budapesti ételbár

Az ősi iszlám törvények szerint vágott húsból készül a Meat&Sauce új bárány szendvicse. A mártott szendvicseiről híres magyar ételbár újabb közel-keleti ízekkel bővíti tavaszi kínálatát, a halal bárányból készül, padlizsános, korianderes szendvicset a nyári szezon kezdetéig kóstolhatják meg az ínyencek.

A szilvás, csirkemájas szendvics után ismét keleti ízekkel újít a Meat&Sauce. A mártott szendvicsei miatt egyedülálló magyar street food bár, az ősi iszlám törvények, vagyis a halal szerint vágott bárányból készíti legújabb fogását. A bárányos szendvicset április végétől június első hetéig lehet megkóstolni a Nagymező utcai étteremben.

A Meat&Sauce önmagában egyedi Magyarországon: az alapja egy olyan különleges meleg szósz, amibe az elkészítés végén az egész szendvicset bemártják. Az erre a célra kifejlesztett, speciális kenyeret, és a változó belevalókat is úgy válogatják össze, hogy ezzel a mártott technikával még ízletesebb legyen.ű

 A halal húsra elsősorban gasztronómiai szempontok miatt esett a választásunk, hiszen nincs omlósabb és puhább az így levágott friss bárány húsánál.  Emellett célunk az is, hogy a mártott szendvicset minél több nemzetiség gasztronómiai specialitásával színesítsük, és új ízvilággal ismertessük meg a hazai ínyenceket – mondta el Götz János, a Meat&Sauce konyhafőnöke és tulajdonosa.

A halal vágás lényege, hogy a hentes szigorú vallási előírások szerint végzi, úgy, hogy közben az állat a lehető legkevesebbet szenvedjen. Az így készített hús ráadásul sokak szerint jóval zamatosabb, mint az ipari vágásból származó. A Meat&Sauce egy autentikus török hentestől fogja beszerezni a készletet az ínyenc fogáshoz.