3 + 1 sorozat, amiről tilos lemaradnod

Megnézted a kedvenc sorozatod összes részét? Nem találsz semmi kedvedre való filmet? Négy, műfajában és stílusában eléggé különböző sorozatot ajánlunk neked, melyben talán csak egy közös pont van: vétek lenne lemaradni róluk. 

A fehér hercegnő

A fehér hercegnő című, hetente új epizóddal érkező nyolcrészes sorozat az angol történelem viharos időszakában, az 1400-as évek második felében játszódik, a Rózsák háborúja idején. Történet a családról és szerelemről, ármányról és árulásról, a középpontban Elizabeth of York (Jodie Comer) és VII. Henrik (Jacob Collins-Levy) viharos házasságával. A köztük lévő személyes és politikai ellentétek azzal fenyegetnek, hogy újra szétszakad a királyság.

Gerilla

Az Oscar-díjas John Ridley (12 év rabszolgaság) új, hatrészes sorozata az Egyesült Királyság politikailag robbanásveszélyes időszakában játszódó szerelmi történet. Az 1970-es évek Londonjában járunk, ahol egy pár kapcsolata próbára tétetik, amikor kiszabadítanak egy politikai foglyot és létrehoznak egy radikális csoportosulást. A végső célpontjuk a Black Power Desk, egy titkos kémelhárító egység, ami a fekete aktivizmus minden formáját üldözi. A sorozat főszerepeiben Idris Elba (Luther, Star Trek – Mindenen túl, Thor), Freida Pinto (Gettómilliomos, A majmok bolygója – Lázadás) és Babou Ceesay (Free Fire – Kereszttűz, Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet) látható.

A Klikk

Hazug csajok társasága és a Pletykafészek hagyományait követve elsősorban a fiatal nőket célozza. A történet szerint Holly és Georgia, a gyerekkori barátnők megkezdik első évüket az Edinburgh-i egyetemen. Holly nyugodtabb és óvatosabb, míg az állandóan pezsgő Georgia beleveti magát minden őrültségbe. A közgazdaságtant tanító Jude McDermid szikrázó előadása után elhatározzák, hogy csatlakoznak a professzor elit programjához. Georgia célja, hogy bejusson a tanárt körülvevő alfa-lányok klikkjébe, miközben Holly egyre magányosabbnak érzi magát. Ahogy bekerülnek a szociális örvénybe, a barátságuk próbára tevődik.

A 404-es dimenzió

A Hulu új antológia sorozata, A 404-es dimenzió egy hihetetlen utazás a sci-fi műfajában. A szériát az internet 404-es hibakódja inspirálta, és az éjszakákon átívelő böngészés különös oldalát mutatja be olyan történetekkel, melyeket a valós világban nem tudnánk értelmezni. Íme néhány közülük: Mi van, ha egy rajzfilm rejti az időutazás titkát? Mi van, ha az energiaitalok okozták az apokalipszist? Mi van, ha az NSA legjobb elemzője egy mindentudó, Bob névre hallgató hústorony? A sorozatban az akciótól a horrorkomédiáig mindent megtalálsz. A vendégszereplők között olyan sztárok láthatóak, mint Joel McHale (Community), Sarah Hyland (Modern család), Patton Oswalt (A SHIELD ügynökei), Lea Michelle (Glee). A sorozat narrátora nem más, mint Mark Hamill.

A fenti sorozatokat a HBO GO-n nézheted meg.