Ha tetszik, ha nem, marad a meleg rész A szépség és a szörnyetegben

Ahogy arról korábban beszámoltunk, A szépség és a szörnyeteg az első olyan Disney-film, melyben van meleg szereplő, akinek lesz némi szerelmi kalandjai is a filmben. Akad azonban olyan ország, melynek nem szimpatikus, hogy a Disney meleg-szerelemmel foglalkozik, ezért kivágták a számukra kínos részeket. Ennek ellenére a Disney azonban nem hajlandó cenzúrázni a mozifilmet.

Malajzia tiltakozott a homoszexualitást megjelenítő A szépség és a szörny film ellen. A délkelet-ázsiai ország csak úgy vetíti le mozijaikban a filmet, hogy kivágja a meleg jeleneteket.

“Csak egy nagyon rövid részt vágtunk ki a filmből. Muszáj voltunk megtenni, ugyanis illetlen lett volna homoszexualitást bemutató jelenetet benne hagyni egy olyan filmben, melyeket gyerekek is néznek”

– nyilatkozta az ország egyik hivatalnoka az EW-nek.

Az említett meleg szereplő egyébként nem más, mint LeFou, aki ambivalens érzéseket táplál pártfogója és támogatója, Gaston iránt – hol gyűlöli, hol pedig igen heves érzéseket táplál irányába.

A LeFou-t alakító Josh Gad a People-nek adott interjújában kifejtette, hogy az emberek sokszor azért elleneznek bizonyos dolgokat, mert nem értik őket.

“Nem érdemes egy könyvet a borítója alapján megítélni”

– tette hozzá a színész.

A Disney-t hideg hagyják a malajziai aggályok, egyetlen ország miatt sem fogja cenzúrázni a filmet. Hogy hogyan vélekedik majd róla a magyar közönség, a jövőhét csütörtöki premier után kiderül.

 

Kult

Tegdes Péter

Az újságíró szakmában nincs két egyforma nap, ahogyan két egyforma cikk sem létezik. Interjúkkal, összeállításokkal és leírásokkal próbálom megfejteni, miben rejlik Budapest titka, amiért annyira szeretjük a várost. Remélem, jó nyomon járok.