Hétvégi programajánló, retróra hangolva

Erre a hétvégére egy kicsit retrósra vettük a figurát, és összegyűjtöttük azokat a bulikat, melyek a ’90-es, 2000-es évek hangulatába repítenek vissza. Emellett természetesen ajánlunk rengetek másfajta programot is, az orchidea ápolástól a DIY workshopokig. Semmit olyat nem hagytunk ki, amiről érdemes beszélni. 

Funzine ajánlja

Wannabe – Best of ’90s & ’00s VOLT Lokál – szombat, 23:00

Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat? Eljött a feltámadás ideje: elhozzák Neked az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus, amikor elalélsz a dallamgyönyörtől.

Részletekért tipegj erre a linkre.

Retro PUNK buli – Gödör Klub – szombat, 18:30

Fellépők: 19:00 Csöves kukorica, 20:00 Macskanadrág, 21:00 C.A.F.B., 22:00 Fegyelmező Részleg, 23:00 Prosectura, 00:00 HétköznaPI CSAlódások.

Részletekért katt ide.

Országos Kazetta Visszatekerő Bajnokság  Gödör Klub – péntek 22:00

A bajnokság Retró 54. születésnapját ünneplő party keretein belül kerül megrendezésre (belépő:1000 Ft) , jelentkezés személyes üzenetben és a DJ pultnál, külön nevezési díj nincs. A bajnokságban indulók a Szervezők által (korlátozott számban) biztosított 90 perces Polimer és Maxell audio kazettákkal, HB-s keménységű ceruzákkal vagy golyóstollal, esetleg filcotollal vesznek részt. Egyéb segédeszköz használata szigorúan tilos.

Részleteket itt találsz.

Csütörtök – március 9.

Orchideák a lakásban – A Magyar Orchidea Társaság kiállítása – Vajdahunyad Vára – vasárnapig

Az orchideákat sokan szeretik, de nem mindenki tudja, hogy hogyan gondozza a lakásában úgy, hogy kedvence újra virágozzon. A könnyen tartható orchideákról, és tartási módjukról is kaphatnak részletes útbaigazítást a látogatók a Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán.

További infót itt találsz.

Önbizalom, önbecsülés, önértékelés workshop – Boldogság Központ – 18:00

Szereted magad? Becsülöd, értékeled magad eléggé? Van elég önbizalmad? Boldog vagy? Ezek a legfontosabb kérdések az életben, melyekre ha NEM-el válaszolsz, biztos, hogy dolgod van vele. Bármennyire is szeretnéd kikerülni a témát, ha meg akarod oldani, bele kell menned.

További infókat itt találsz.

Sailor & I , Ishome  – A38 – 19:00

Alexander Sjödin énekes, zenész és dalszerző, Stockholm szülötte, rendkívül színes zenei háttérrel és érdeklődéssel jazz, rock és klasszikus zenei hullámokból táplálkozva. A végeredmény; katartikus elektronika, alternatív pop a már-már tipikusan „északiasan” melankolikus dallamvilággal. Ishome a keserédes és ártatlan elektronikus zenei kalandozások ura. Az orosz Mirabella Kiryanova valami olyasmit tett le az asztalra az elmúlt években amit nagyon kevesen tudnak utánacsinálni. Műfajok nélküli ambient, melankolikus hangulatok, nyomokban techno, downtempo és hip-hop alapok mesterien elegyítve az ő sajátságos hangzásával.

Részletekért katt ide.

Repertory Opening – Repertory – 19:00

A tér fúziós üzletként funkcionál, ahol ruháink, ékszereink és növények mellett olyan friss alkotókat és autentikus brandeket válogatunk össze, melyek illeszkednek az általunk képvislet esztétikához. Az esemény alatt már megvásárolhatóak lesznek a Repertoryban kapható tárgyak, ne feledjétek, egyelőre csak készpénzzel tudtok fizetni.

Részletekért sétálj el ide.

Péntek – március 10.

Macikészítő műhely – HelloAnyu  – 17:00

Most bébiplüss anyagból készült 20×30 cm-es pihe – puha plüssmackót készíthetsz. A kis alvótársat párnabéléssel tömöd majd ki. Pici babáknak, kicsi és nagy gyerekeknek valamint felnőtteknek egyaránt jó ajándék. A játék előkészített állapotban kerül a résztvevők kezébe így kezdők illetve gyerekek is bátran jelentkezhetnek az alkalomra. Elkészítési idő kb fél óra. Beszélgetéssel együtt 45-50 perc az alkalom

Továbbiakért tedd ide a mancsod.

Don Quijote – Szkéné Színház – 19:00

„Hidalgónk életkora közel járt az ötvenhez, testalkata izmos, termete szikár, arca csontos volt. Vannak, akik azt állítják, hogy vezetékneve Quijada vagy Quesada volt (mert némi véleménykülönbség van a szerzők közt, akik e tárgyról írtak), habár a legvalószínűbb, hogy Quijanónak hívták. Ez azonban éppen nem lényeges történetünkben. Hanem azt már fel kell említenünk, hogy a nemes lovag, valahányszor üres órái valának (s az egész esztendő legnagyobbrészt üres órákból állott), lovagregények olvasásával foglalkozott…”

Részleteket itt találsz.

Interaktív vacsoraszínház – Élő társas játék / „Törésvonalak” – À la Maison Grand – 19:00

Interaktív vacsoraszínházzal egybekötött élő társasjáték, amiben a szabadulószoba elemeknek köszönhetően olyan rejtvények, zárak, rejtekhelyek és talányok vannak beleépítve a játékba, aminek segítségével az előadás díszlete játéktérré változik. A játékban közösen kell nyomoznotok, hogy kiderítsétek mi húzódik a háttérben.

Infókat itt találsz.

Szombat – március 11.

Bevezetés a barkácsolásba: Kisbútor | Introduction to DIY – Technika #1 – 10:00

Az esemény elsődleges célja az, hogy a résztvevő alapvető ismereteket szerezzen a barkácsolás területén és megismerje az egyszerűbb szerszámok használatát és a faanyag tulajdonságait. A kurzus különlegességét az adja, hogy 2 különböző tárgy elkészítése közül választhattok és az adott tárgy elkészítése közben vezetünk be titeket a barkácsolás rejtelmeibe!

Több infóért kukkants be ide.

Pici Piac – Pici Piac – 9:00

Isten hozott a dizájner baba-mama-gyerek vásáron, ahol magyar tervezők hazai termékeivel találkozhatsz, melyeket  kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, családoknak alkottak. A vásárra a belépés ingyenes. Helyszín: Larus Étterem és Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz utca 18/b)

Részletekért katt ide.

Koronázás – Rendezői változat – Magyar Nemzeti Múzeum – 11:00

A magyar nemzet mindig is különleges módon viszonyult a királykoronázásokhoz. A trónörökléshez nem volt elegendő a dinasztikus kapcsolat, a hatalmi, katonai erő. A nemzet csak azt fogadta el törvényes uralkodójának, akit az országgyűlés királlyá választott és az esztergomi érsek a Szent Koronával megkoronázott. Ez a hagyomány akkor is folytatódott, amikor a Habsburg dinasztia tagjai követték egymást a magyar trónon.

Részletekért katt ide.

Alexandre Tharaud és a Cuarteto Casals – Zeneakadémia – 19:30

Napjaink egyik legjobb vonósnégyesét hallhatjuk a Nagyteremben, egy olyan együttest, amely húsz éve kápráztatja el a közönséget és a felvételeket hallgató zenebarátokat páratlan hangzásával, eleven produkcióival. Az 1997-ben, a barcelonai Zeneakadémia akkori növendékeiből alakult formáció a legnagyobbaktól, az Alban Berg Quartet, a LaSalle Quartet és a Hagen Quartet tagjaitól vette át a stafétabotot.

További infókért kattints ide.

KRG – The 6th Sense – Bálna – 10:00

Ha szereted a sneakereket és érdekel az őket övező kultúra, nézz be a Bálnába, és csodáld meg a legnagyobb márkák legújabb tavaszi kollekcióit! Találkozz személyesen hazai és külföldi gyűjtőkkel, akik legféltettebb kincseiket és legjobb tudásukat is megosztják veletek egy olyan nap keretében, ahol az utcai kultúrát ünnepelik.

További infókat itt találsz.

Vasárnap március 12.

Túra a Pilis legszebb kilátópontjára – találkozó: Újpest-Városkapu – 7:35

Túratáv: 22 km, szintemelkedés: 750 méter, tempó: sportos. Azok részvételét várjuk a túrára, akik sportos életmódot élnek vagy rendszeresen túráznak, mert szintemelkedés is lesz benne bőven. Útvonal: Pilisszentlászló – Sikáros – Szőke-forrás-völgy – Vadálló-kövek – Prédikálószék – Pilisszentlászló. Jelentkezés nem szükséges.

Több infót itt találsz.

IV. Menyasszonyi Börze – Dürer Rendezvényház – 10:00

Közelgő esküvőd apropóján kincsekre vadászol? Csodás ruhák, dekorációk, ékszerek kerülnek elő volt menyasszonyaink kincsestárából, hogy újra tündökölhessenek rajtatok. Keresed még a megfelelő szolgáltatót a 2017-es, esetleg már 2018-as esküvődre? Ezen a családias hangulatú, de mégis már 800 nm-esre bővült helyszínen egészen biztosan meg fogod őt találni!

További infókat itt találsz.

Ki fut a Nő után avagy Ki után fut a Nő – Spirit Színház – 19:00

Találkozások jönnek mennek különböző formában. Jelentéktelenek és megrendítők. Langyosak és forróak. Bennük az élet nagyobb vagy éppen apróbb kérdései tűnnek elő: Mi a vonzóbb a nő számára, a szerénység vagy a magabiztosság? Kit választunk és miért választjuk? Mi választunk vagy minket választanak? Vajon jól választunk vagy megbánjuk?

Több infót itt találsz.